NavMenu

Batajnica dobija novu saobraćajnicu - Široki put imaće dvosmerne biciklističke staze, drvored i obostrane trotoare

Izvor: eKapija Utorak, 14.07.2020. 09:04
Komentari
Podeli
(Foto: Beograd.rs/ Urbanistički zavod Beograda)
Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave Beograda, stavio je na rani javni uvid elaborat povodom izrade plana detaljne regulacije saobraćajnice Široki put u Batajnici, Opština Zemun.

Površina obuhvaćena planom detaljne regulacije iznosi oko 17 ha.

Cilj izrade plana je omogućavanje direktnog pristupa katastarske parcele 711/1 KO Batajnica i područja planiranih za privredne delatnosti na javnu saobraćajnicu. Takođe se definiše mesta ukrštaja sa budućom saobraćajnicom u koridoru katastarske parcele 5513 K.O Batajnica i povezivanje saobraćajnice Široki put sa planiranim servisnim saobraćajnicama koje se protežu duž auto-puta E-75.

U postojećem stanju u okviru granice plana nalazi se Široki put, deo sekundarne ulične mreže, koji od naselja Batajnica vodi na severo-istok ka Dunavu. Ova saobraćajnica se denivelisano ukršta sa auto-putem E-75. Širokim putem ne saobraćaju linije javnog prevoza i u njenoj regulaciji nije organizovano parkiranje.

Planirana širina regulacije Širokog puta iznosi minimalno 15 m, i sastoji se od kolovoza širine 7m, dvosmerne biciklističke staze širine 3 m, zelenila sa drvoredom širine 2 m i obostranim trotoarima širine po 1,5 m.

Razvoj javnog gradskog prevoza putnika ovog prostora planiraće se u skladu sa razvojnim planovima Sekretarijata za javni prevoz.

Obrađivač plana je Javno urbanističko preduzeće Urbanistički zavod Beograda, a rani javni uvid trajaće od 13. do 27. jula 2020. godine u zgradi Gradske uprave Beograda.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.