Izvor: Beta | Ponedeljak, 13.07.2020.| 12:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Svi stanovi za bezbednjake u Zemunu trebalo bi da budu gotovi do leta 2022. godine - Gradiće se i veće stambene jedinice

Ilustracija (Foto: mosher/shutterstock.com)
Prva faza radova na stanovima za pripadnike službi bezbednosti u Zemunu biti završena do kraja 2021. godine, druga u martu i treća u maju 2022, najavio je v. d. direktora Građevinske direkcije Srbije Mirko Petrović.

- Stanova ima svih struktura. Pojavila se potreba i interesovanje za većim stanovima i u skladu sa tim ćemo i u narednim fazama graditi - rekao je on.

Tehnički direktor kompanije Sameks grupa Dalibor Čučak, izvođač radova, rekao je da je ukupna bruto površina blizu 20.000 m2, te da su u naselju predviđeni parking prostori, igrališta za decu i drugi sadržaji.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović podsetila je prilikom obilska ovog gradilišta da su radovi u Beogradu započeli u martu ove godine i da se gradi 1.000 stanova za policajce i vojnike.

On ja dodala da i pored problema koje stvara koronavirus, sva gradilišta u zemlji rade i da je na njima uposleno više od 5.500 ljudi.

- Verujem da ćemo uspeti da sačuvamo zdravlje ljudi, a sa druge strane da će nam građevinarstvo pomoći da sačuvamo ekonomiju, jer je na nju jednako veliki udar kao i na zdravlje ljudi - izjavila je Mihajlović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.