NavMenu

Saradnjom Srbije i Mađarske definisane turističke rute u regionu Tise

Izvor: eKapija Petak, 10.07.2020. 16:23
Komentari
Podeli
Tisa (Foto: Suzana Obradović)Tisa
U okviru Programa prekogranične saradnje Interreg - IPA Mađarska-Srbija, u toku je implementacija projekta "Integrisani razvoj prirodnog i kulturnog turizma u regionu Tise". Projekat se sprovodi u periodu 01.05.2018-31.07.2020. god.

Ukupna vrednost projekta je 249.709,70 EUR, od čega Evropska unija sufinansira 85% troškova projekta, odnosno 206.303,25 EUR. Sredstva za sufinansiranje projekta u iznosu od 15% obezbeđena su od strane Pokrajinskog sekretarijata za finansije.

Region Vojvodine i Županije Čongrad do sada nisu imali zajednički definisane proizvode i usluge iz oblasti turizma koje su zajednički promovisane i brendirane.

- Kroz ovaj projekat stvaramo novu i inovativnu osnovu za budući zajednički razvoj i promociju turizma - navedeno je.

Projekat ima za cilj unapređenje zajedničke turističke ponude u prekograničnom regionu, povećanje broja poseta prirodnim i kulturnim turističkim destinacijama u regionu Tise, što će dovesti do povećanja broja turista i noćenja, kao i prihoda u turističkom sektoru i uslužnoj delatnosti.

Jedan od prioriteta projekta je bio izrada zajedničkog strateškog dokumenta, koji će definisati dalje korake i akcije u vezi sa razvojem zajedničkih turističkih usluga u prekograničnom regionu. Projekat je fokusiran na rešavanje postojećeg problema, nedostatka zajedničke turističke ponude, pre svega prekograničnih turističkih ruta, koje mogu pokrenuti promociju ove oblasti i biti generator razvoja turizma u regionu.

Partneri su u okviru implementacije projekta definisali jedinstvene prednosti koju ovaj region može da ponudi svojim stanovnicima, ali najviše turistima.

- Tisa obiluje prirodnim lepotama i predstavlja izuzetan potencijal za razvoj turizma koji omogućava celokupni društveno-ekonomski razvoj regije uključivanjem različitih učesnika u sam proces promocije proizvoda i ruta - ističe se.

Zahvaljujući velikom broju projektnih aktivnosti koje su realizovane i na osnovu zajedničke analize partnera i stejkholdera, definisane su sledeće turističke rute: seoski (ruralni) turizam, Wellness i spa turizam, aktivni i eko turizam, kulturni turizam i industrijsko nasleđe, koje će biti brendirane i promovisane u toku implementacije projekta.

Marketing obuhvata digitalnu i ne-digitalnu promociju, kao i korišćenje android i IOS platformi. Na sajtu www.identisonline.com, kao i društvenim mrežama Facebook i Instagram Identis projekta su tekstualno i vizuelno kroz fotografije i video materijal, obrađene najvažnije turističke lokacije u Potiskom regionu Vojvodine i u Čongrad Županiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.09.2023.  |  Energija, Građevina, Zdravstvo

Srbija i Francuska potpisale četiri sporazuma u oblasti energetike, infrastrukture i medicine

Srbija i Francuska potpisali su nekoliko dokumenata u oblastima energetike, infrastrukture i medicine: - Finansijski protokol između Vlade Srbije i Vlade Francuske o saradnji u oblasti finansiranja uvođenja opšte automatizacije upravljanja elektrodistributivnom mrežom u Srbiji; - Sporazum o saradnji između Infrastruktura železnica Srbije, Francuske agencije za razvoj i Francuske železnice; - Pismo o namerama između kompanije Buig,

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.