Izvor: Tanjug | Petak, 10.07.2020.| 14:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

MIHAJLOVIĆ: Sanacija šteta od poplava za tri meseca

Zorana Mihajlović (Foto: YouTube/screenshot)
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, je u petak, 10. jula, obišla u Majdanpeku radove na saniranju štete od nedavnih poplava i najavila je da će novi most Debeli Lug u Jasikovu kao i ostali uništeni lokalni putevi u poplavama, biti završeni za najviše tri meseca.

Mihajlovićeva je novinarima u Majdanpeku rekla i da će se ove godine raditi projektno-tehnička dokumentacija za brze saobraćajnice tog kraja - Požarevac, Veliko Gradište, Donji Milanovac, Golubac, Majdanpek i Paraćin, u dužini od 350 kilometara i vrednost od 1,5 mlrd EUR, a čija će izgradnja početi 2021.

- Važno za sve građane je da znaju da će Vlada Srbije i ovo ministarstvo, zajedno sa Putevima Srbije, sve štete popraviti - rekla je Mihajlovićeva.

Istakla je da će od ponedeljka biti prohodan put ka Žagubici.

Osim radova na saniranju štete od poplava, ona je obišla i rehabilitovani put Kučevo-Majdanpek.

Načelnik Borskog okruga Vladimir Stanković rekao je da je država u proteklih godinu i po dana u taj okrug uložila više od 10,5 milijardi dinara u razne infrastrukturne projekte.

Predsednik opštine Dragan Popović izjavio je da se sanira šteta koju finansiraju Ministarstvo i Putevi Srbije.

- Očekujemo da će ubrzo sve biti gotovo i u to ne sumnjamo jer imamo odličnu saradnju, što je pokazano u svim prethodnim godinama. Nakon 50 godina, potpuno je sanirano 26 kilometara puta do Kučeva. Rade se i drugi lokalni putevi, uz ogromnu pomoć Vlade i Ministarstva - rekao je Popović.

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je da je dosta uloženo u taj deo Srbije i da će to preduzeće, zajedno sa Vladom, nastaviti dalja ulaganja, a probleme koji se javljaju rešavati blagovremeno kao i do sada.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.