NavMenu

Izabran pobednički dizajn za nacionalni fudbalski centar u Seulu (FOTO)

Izvor: Grenef Petak, 10.07.2020. 13:52
Komentari
Podeli
(Foto: Vimeo/screenshot)
UNStudio je u saradnji sa Johan Cruijffom ArenA dizajnirao pobednički plan za nacionalni fudbalski centar u Seulu. Fokusiran na zdravlje, wellness, nauku, tehnologiju, obrazovanje i promovisanje zdravog načina života, projekat je izabran kao pobednički dizajn na međunarodnom konkursu koji se održao u martu ove godine.

Po nalogu Korejskog fudbalskog saveza (KFA), novi najsavremeniji nacionalni fudbalski centar u Seulu preuzeće dva programa, postaće dom reprezentacije Južne Koreje i njihovih trenera, kao i mesto za buduće generacije.

U fazi osmišljavanja master plana, UNStudio je okupio tim stručnjaka iz industrije, uključujući međunarodni tim vodećih menadžera fudbalskih stadiona, zajedno sa stručnjacima za nauku o sportu i za prikupljanje digitalnih podataka, kako bi generisao projekat "zasnovan na lekcijama naučenim iz drugih vrhunskih međunarodnih fudbalskih klubova i centra za treniranje".

Smešten na lokaciji od 450.427 m2, novi Nacionalni fudbalski centar (NFC) postavio je zajedničke prostorije za žene, muškarce i mlade. Dizajniran za negovanje vrhunskih igrača, projekat je takođe odredište fudbalskih navijača.

Uz dva stadiona i više od deset sportskih terena, prirodnih staza za trčanje i zatvorenih teretana, centar je takođe povezan sa specijalnim sportskim lekarima i centrima za lečenje.

Centralni javni trg, glavna tačka master plana, okružen je sa tri glavne zgrade, muzejom, zatvorenim stadionom i otvorenim terenom stadionom.


Fotogalerija
Nacionalni fudbalski stadion u Seulu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.