NavMenu

Indija najavljuje da će igrati vodeću ulogu u oživljavanju svetske privrede

Izvor: eKapija Petak, 10.07.2020. 08:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ti_ser/shutterstock.com)Ilustracija
Indija može da igra vodeću ulogu u oživljavanju svetske privrede, izjavio je indijski premijer Narendra Modi na međunarodnoj konferenciji o globalizaciji Indije (India Global Week.

Modi je na otvaranju trodnevne video konferencije koja se organizuje u Londonu, rekao da će Indija igrati vodeću ulogu u oživljavanju svetske privrede i dodao da je to usko povezano sa dva faktora, saopštila je u četvrtak, 9. jula, Ambasada Indije u Beogradu.

- Prvi je indijski talenat, a drugi sposobnost Indije da se reformiše i unese novu energiju. On je skrenuo pažnju da se širom sveta talenat Indijaca visoko ceni, a posebno doprinos indijskog IT sektora i IT inženjera - navodi se u saopštenju.

Premijer je naveo postignuća ostvarena u prethodnih šest godina kao što su: potpuna finansijska inkluzija, rekordna izgradnja stanova i infrastrukture, lakoća poslovanja, smele poreske reforme koje su obuhvatile i porez na robu i usluge.


Takođe, premijer je dodao da je indijska farmaceutska industrija dragocena ne samo za Indiju nego za ceo svet. Ona igra vodeću ulogu u snižavanju cene lekova, posebno za zemlje u razvoju, navodi se u saopštenju ambasade i dodaje da je Indija spremna da uradi sve što može kako bi doprinela globalnom blagostanju i prosperitetu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.