NavMenu

Oglašen tender za sanaciju i izgradnju terminala za rasute i opšte terete luke Smederevo - Rok za ponude 20. oktobar

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.07.2020. 15:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/S. Hermann & F. Richter)Ilustracija
Gradska uprava Smedereva u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji, raspisala je tender za sanaciju i izgradnju terminala za rasute i opšte terete luke Smederevo.

Projekat se finansira putem zajma Evropske investicione banke (EIB), kojim se obezbeđuje 50% vrednosti projekta, dok će druga polovina biti finansirana iz budžeta Srbije.

Inače, radovi podrazumevaju sanaciju postojeće luke i pristaništa, površine od približno 3,8 ha, odnosno 170 m i izgradnju novog dela lučkog terminala za rasuti i opšti teret površine oko 21 ha i keja u dužini od približno 670 m.

Takođe, radovi uključuju infrastrukturu pristupnog puta i luku i komunalne usluge, tj. unutrašnje puteve i železnice, vodovod, napajanje električnom energijom.

- Postojeća lučka postrojenja moraju početi da rade tokom radova. Ugovorom će se upravljati prema FIDIC uslovima ugovora o izgradnji građevinskih i inženjerskih radova koji je projektovao poslodavac - navodi se u dokumentaciji.


Ponuđači moraju da dostave garanciju za nadmetanje u iznosu od 1.100.000 EUR (milion i sto hiljada evra) prilikom podnošenja ponude.

Rok za podnošenje ponuda je 20. oktobar 2020. godine do 15.30 po lokalnom vremenu. Javno otvaranje biće održano 22. oktobra u 10 sati u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Više o tenderu možete pogledati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.