Izvor: Promo | Četvrtak, 09.07.2020.| 12:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

SAP predstavlja novu organizacionu strukturu i tim menadžera za Jugoistočnu Evropu

Josephin Galla (Foto: SAP)
Od jula 2020, SAP ima novu, osveženu organizacionu strukturu, koja treba da osnaži i objedini prisustvo kompanije u Ukrajini, Rumuniji, Bugarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Moldaviji i Crnoj Gori.

Gregor Potočar, koji je i dalje na čelu SAP-a u Sloveniji, unapređen je na mesto operativnog direktora (COO) kompanije za Jugoistočnu Evropu, a Josephin Galla je postavljena na mesto generalnog direktora na području nove grupe zemalja u kojima je kompanija počela da posluje.

Sa svoje prethodne adrese u glavnom gradu Vijetnama, Hanoju, preseliće se u svoje novo sedište u Bukureštu, glavnom gradu Rumunije. Ovaj tim menadžera biće zadužen za sprovođenje nove strategije za region i uspešno poslovanje u 12 zemalja, uz pomoć ukupno 1.935 zaposlenih.

Sa više od deset godina iskustva u tehnološkom sektoru, Josephin Galla poseduje stručnost u oblastima kao što su javne usluge, rudarstvo i ENR. Prethodno, Josephin Galla je bila generalni direktor SAP-a u Vijetnamu i članica tima viših rukovodilaca SAP-a za područje Jugoistočne Azije.

Svoju karijeru posvetila je rastu poslovanja kompanije SAP širom Evrope, Azije i Severne Amerike, na različitim prodajnim i vodećim pozicijama. Vodila je veoma uspešan tim savetnika za industrijsku vrednost u javnom sektoru širom Jugoistočne Azije, koji je pomagao vladama da unaprede svoje poslovne procese i transformišu se u smislu digitalizacije, podržavao projekte Svetske banke, uspostavljao veze između nemačkog diplomatskog kora i najviših predstavnika vlada - povezujući industriju sa vladama i akademskom zajednicom.

Rođena u Berlinu, u Nemačkoj, Galla je diplomirala međunarodnu ekonomiju na Višoj školi poslovnih studija u Berlinu i završila studije poslovne administracije na Univerzitetu u Sanderlendu.

Gregor Potočar je došao na čelo kompanije SAP u Sloveniji pre četiri godine. Zadržaće poziciju generalnog direktora SAP-a u Sloveniji, a od sada će raditi i kao operativni direktor za zemlje Jugoistočne Evrope i blisko Sarađivati sa Josephin Galla.

Gregor Potočar (Foto: SAP)

- Uveren sam da će veliko međunarodno iskustvo koje je Josephin stekla na tri kontinenta, kao i njena vitalnost i izražene upravljačke veštine, u spoju sa Gregorovom stručnošću na lokalnom nivou i njegovim znanjem, otvoriti novo poglavlje u regionu, koji ima veliki potencijal za dalji razvoj - rekao je Tom Kindermans, generalni direktor kompanije SAP za Centralnu i Istočnu Evropu, poželevši dobrodošlicu novim direktorima.

- Veoma se radujem ovom uzbudljivom izazovu. Jugoistočna Evropa je izuzetno raznovrstan region, sa velikim potencijalom za sinergiju i zauzimanje jedinstvene pozicije u svakoj od ovih divnih zemalja u regionu. Trenutno, vredno radimo na tome da se uspostavi zajednička vizija, misija i strategija koje će obezbediti našu spremnost za doba nakon epidemije bolesti Covid1-19 i u narednih pet godina. Uvereni smo da će naša poslovna strategija biti zasnovana na talentu koji je prisutan u našoj organizaciji i na tome kako tržište gleda na nas. Potrebno je da dođe do promene paradigme i pristupa da bi se ovaj region uspostavio kao sledeća bitna lokacija nakon Azije - dodala je Josephin Galla.

- Nova poslovna organizacija na globalnom nivou jeste nastavak planirane transformacije, gde se više fokusiramo na svoje klijente. Istovremeno, ona je prilika za domaće tržište da poveže komunikacione kanale, strategije za proizvode i integriše naš portfolio usluga. Time se vraćamo na svoju osnovnu misiju, a to je da pomognemo kompanijama da uspešnije posluju. Ovo takođe vidim kao priliku za rast – naglasio je Potočar.

- Osnova za dalji razvoj u regionu biće SAP cloud portfolio. Uz to, naša strategija uključuje proizvode u oblastima upravljanja korisničkim iskustvom, dobrog menadžmenta ljudskih resursa, inteligentnog finansijskog menadžmenta, strateških nabavki i napredne analitike. Ovo će biti od posebne važnosti za kompanije sada kada se suočavamo sa posledicama pandemije bolesti COVID-19 - dodao je.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.