NavMenu

Uredbom Vlade Republike Srbije definisani uslovi i načini subvenicionisane nabavke domaćih autobusa

Izvor: eKapija Utorak, 16.02.2010. 16:33
Komentari
Podeli

Vlada Republike Srbije je nadvno donela Uredbu kojom je precizirala uslove i načine podsticanja proizvodnje, prodaje i sprovođenja subvencionisane kupovine autobusa proizvedenih u Republici Srbiji u 2010. godini


Sredstva za ovu subvencionisanu kupovinu autobusa u iznosu od 1 mlrd dinara obezbeđena su Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2010. godinu, a vezana su za Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, a raspodela sredstva vršiće se avansnim plaćanjem proizvođačima autobusa u Republici Srbiji u ratama, srazmerno dinamici proizvodnje i prodaje autobusa.

Naime, podsticanje proizvodnje, prodaje i sprovođenja subvencionisane kupovine autobusa sprovodi se umanjenjem proizvođačke cene novog autobusa sa pogonskim dizel motorom koji ispunjava najmanje ekološke standarde propisane normom „Euro 4” u visini 20% od cene iskazane u dinarima na dan izdavanja fakture, odnosno fiskalnog računa i dodatnim umanjenjem proizvođačke cene novog autobusa pri kupovini autobusa sa pogonom na komprinovani prirodni gas (CNG) koji ispunjava najmanje ekološke standarde propisane normom „Euro 4” ili hibridnim pogonom u visini 10% od cene iskazane u dinarima na dan izdavanja fakture, odnosno fiskalnog računa.

Pravo kupovine novih autobusa imaju fizička i pravna lica koja obavljaju registrovanu delatnost, i koja imaju prebivalište, odnosno sedište na teritoriji Republike Srbije.

Da bi se sprečile određene zloupotrebe, pri prvoj registraciji autobusa, u saobraćajnu dozvolu unosi se klauzula o zabrani otuđenja autobusa u roku od tri godine od dana registracije.

Podsticanje ovakve prodaje primenjivaće se do utroška predviđenih sredstava iz budžeta, a najkasnije do 15. decembra 2010. godine.

Uredba je objavljena u Službenom glasniku Republike Srbije broj 6/2010 od 12.02.2010

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.