Izvor: eKapija | Sreda, 08.07.2020.| 14:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

U planu formiranje kampusa tehničkih fakulteta u Beogradu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Mladen Šarčević prisustvovao je sastanku na Elektrotehničkom fakultetu na kojem je bilo reči o predlogu projekta formiranja kampusa tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Predloženi projekat, koji je pokrenut na osnovu iskazanih potreba fakulteta, predviđa proširenje kapaciteta Elektrotehničkog, Arhitektonskog, Građevinskog, Mašinskog i Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pokrenulo je inicijativu da se ispita mogućnost da se kroz ovaj projekat prvo analiziraju, a nakon toga i dugoročno reše potrebe svih navedenih fakulteta.

Takođe, treba razmotriti i mogućnost da se, osim zadovoljenja pojedinačnih interesa, racionalnim korišćenjem prostora unutar ovog bloka i zajedničkim sadržajima, doprinese smanjenju operativnih troškova, kao i da se poboljša programska i svaka druga saradnja među ovim ustanovama, njihovim profesorima i studentima, navodi se u saopštenj na sajtu Vlade.

Predlog projekta su u načelu prihvatili svi fakulteti, a sledeći korak je dogovor oko procesa i usaglašavanje aktivnosti na njegovoj pripremi i realizaciji.

Ministarstvo već priprema jedan projekat kampusa – zajedničke zgrade Biološkog, Geografskog i Fakulteta za bezbednost na Novom Beogradu i iskustvo na ovom projektu, u smislu procedura i međusobnih odnosa budućih korisnika, može koristiti u razradi projekta kampusa tehničkih fakulteta.

Sastanku su prisustvovali i dekan Elektrotehničkog fakulteta Milo Tomašević, dekan Mašinskog fakulteta Radivoje Mitrović, kao i predstavnici navedenih tehničkih fakulteta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.