NavMenu

Potpisan ugovor o saradnji beogradskog "Novimixa" i holandskog proizvođača "Nutreco" vredan 20 mil EUR - zajednički plasman vitamisno-mineralnih podsmeša

Izvor: eKapija Utorak, 16.02.2010. 13:41
Komentari
Podeli

Kompanija za proizvodnju vitaminsko-mineralnih podsmeša "Novimix" iz Srbije potpisala je danas (16. februar 2010. godine) ugovor o strateškoj saradnji sa holandskim proizvođačem premiksa za stočnu hranu "Trouw Nutrition International" (TNI), vredan 20 mil EUR.

Ugovorom je predviđeno da TNI obezbeđuje snabdevanje sirovinama najvišeg kvaliteta, "know how" u proizvodnji premiksa i kontrolu kvaliteta, kao i recepturu za proizvodnju premiksa i visokokvalitetne hrane za životinje. Srpska kompanija omogućiće proizvodnju u fabrici u Velikoj Plani, opremljenoj po najvišim svestkim standardima, zatim menadžment, prodaju i postprodajne usluge koje će biti praćene od strane TNI.

Početak proizvodnje očekuje u martu ove godine, rekao je agenciji Beta direktor "Novimixa" Ivan Vujičić posle potpisivanja ugovora sa direktorom kompanioje TNI Jurgenom Verkitenom.

U Fabrici za proizvodnju premiksa u Velikoj Plani trenutno radi 15 zaposlenih. U planu je da se zaposli još oko 50 ljudi, koji će se uglavnom baviti prodajom novih proizvoda, dodao je Vujičić.

Procena je, kako je naveo, da će vrednost prodaje u naredne tri godine na domaćem tržištu biti 20 mil EUR, dok se očekuje izvoz i na tržišta Mađarske, Bugarske i Rumunije, ali se planira i poslovanje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Vujičić smatra da je ugovor koji je potpisan sa Holanđanima, znak i ostalim invrestitorima da je Srbija pogodna za ulaganje.

"Trouw Nutrition International" je deo "Nutreco grupe" koja posluje u više od 25 zemalja, ima 10.000 zaposlenih, a ostvaruje, kako je navedeno, godišnju proizvodnju od osam miliona tona stočne hrane i ima 4 mlrd EUR prometa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.