Izvor: eKapija | Utorak, 16.02.2010.| 13:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potpisan ugovor o saradnji beogradskog "Novimixa" i holandskog proizvođača "Nutreco" vredan 20 mil EUR - zajednički plasman vitamisno-mineralnih podsmeša

Kompanija za proizvodnju vitaminsko-mineralnih podsmeša "Novimix" iz Srbije potpisala je danas (16. februar 2010. godine) ugovor o strateškoj saradnji sa holandskim proizvođačem premiksa za stočnu hranu "Trouw Nutrition International" (TNI), vredan 20 mil EUR.

Ugovorom je predviđeno da TNI obezbeđuje snabdevanje sirovinama najvišeg kvaliteta, "know how" u proizvodnji premiksa i kontrolu kvaliteta, kao i recepturu za proizvodnju premiksa i visokokvalitetne hrane za životinje. Srpska kompanija omogućiće proizvodnju u fabrici u Velikoj Plani, opremljenoj po najvišim svestkim standardima, zatim menadžment, prodaju i postprodajne usluge koje će biti praćene od strane TNI.

Početak proizvodnje očekuje u martu ove godine, rekao je agenciji Beta direktor "Novimixa" Ivan Vujičić posle potpisivanja ugovora sa direktorom kompanioje TNI Jurgenom Verkitenom.

U Fabrici za proizvodnju premiksa u Velikoj Plani trenutno radi 15 zaposlenih. U planu je da se zaposli još oko 50 ljudi, koji će se uglavnom baviti prodajom novih proizvoda, dodao je Vujičić.

Procena je, kako je naveo, da će vrednost prodaje u naredne tri godine na domaćem tržištu biti 20 mil EUR, dok se očekuje izvoz i na tržišta Mađarske, Bugarske i Rumunije, ali se planira i poslovanje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Vujičić smatra da je ugovor koji je potpisan sa Holanđanima, znak i ostalim invrestitorima da je Srbija pogodna za ulaganje.

"Trouw Nutrition International" je deo "Nutreco grupe" koja posluje u više od 25 zemalja, ima 10.000 zaposlenih, a ostvaruje, kako je navedeno, godišnju proizvodnju od osam miliona tona stočne hrane i ima 4 mlrd EUR prometa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.