NavMenu

Pokrenut program Routes4U, o najboljim evropskim rutama u kojima turisti mogu da uživaju ovog leta

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 06.07.2020. 14:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rocksweeper/shutterstock.com)Ilustracija
Savet Evrope i Evropska unija pokrenule su zajednički program Routes4U u okviru kojeg je objavljen video o najboljim evropskim rutama u kojima turisti mogu da uživaju ovog leta, saopštili su rukovodioci projekta.

Cilj projekta je promocija regionalnog turizma kako bi se kod građana podstakla želja da ostanu što bliže svojoj matičnoj zemlji zbog epidemije korona virusa.

Projektom je izdvojeno 38 sertifikovnh evropskih kulturnih tura, kao i četiri makro regionalne strategije EU koje turistima pružaju šansu da otkriju različite evropske kulture, istorije i gastronomije u Jadranskom, Jonskoj, Alpskom, Baltičkom i Dunavskom regionu.

Projektom je obuhvaćena 31 zemlja, od kojih je 19 članica EU, a 12 nisu.

Među izdvojenim turama su "Tura kroz maslinjake Mediterana", tura "Gvozdenog doba oko reke Dunav" zasnovana na upoznavanju sa arheološkom baštinom u nedirnutoj prirodi, "Ostavština rimskog carstva" na manje poznatim evropskim lokalitetima.

Preporučena je i tura "Vizantijsko doba" koja se odnosi na zemlje na Dunavu, kao i tura "Ćirila i Metodija", "Pomorsko nasleđe na Baltičkom moru" tokom koje posetioci mogu da se upoznaju sa nasleđem kamenog doba i tura "Planinsko nasleđe" koja goste upoznaje sa životom na Alpima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.05.2023.  |  Građevina

Beograd odustaje od izgradnje tunela kod Autokomande - Da li se "dižu ruke" od unutrašnjeg magistralnog poluprstena?

Posle više od godinu i po dana čekanja najavljeno je da će se definitivno odustati od izgradnje tunela kod Autokomande koji je trebalo da bude deo unutrašnjeg magistralnog prstena Beograda. Neposredan povod je primedba Vojske Srbije koja ima objekte pod zemljom u delu kojim je predviđena trasa tunela. Pre Vojske Srbije, nezadovoljni su u jesen 2021. godine bili i građani obližnjeg naselja Stadion koje se nalazi između stadiona Crvene

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.