NavMenu

U nekim banjama u Srbiji kapaciteti već od početka jula popunjeni 100%

Izvor: RTS Ponedeljak, 06.07.2020. 10:27
Komentari
Podeli
Lukovska banja (Foto: Marija Kambić)Lukovska banja
Zbog pandemije koronavirusa i sve komplikovanije procedure odlaska u inostranstvo, našim turistima će ovog leta biti mnogo lakše da otputuju na odmor u poznate banjske i klimatske centre širom Srbije. Neke banje će biti pravi hit ove sezone, tvrde turistički radnici, jer su kapaciteti već od početka jula popunjeni 100%.

Najveće banje u Srbiji, ovih dana imaju i najviše gostiju. U pitanju su Vrnjačka i Sokobanja.

- Vrnjačka Banja je ovih vikenda bila popunjena na nivou od 80%. Očekujemo i bolju popunjenost u špicu sezone, koji nastupa za desetak dana - kaže Ivan Trifunović direktor Turistčke organizacije Vrnjačka Banja.

U Sokobanji je popunjeno i više od 90% kapaciteta.

- Trenutno boravi 14.000 turista i to su uglavnom domaći turisti. Sporadično se javljaju gosti iz inostranstva. To su pre svega turisti iz susedne Bugarske i iz bivših jugoslovenskih republika - ističe Ljubinko Milenković, direktor TO Sokobanja.

Naši turisti su se okrenuli domaćim destinacijama, što je i razumljivo, s obzirom na to da su u drugim zemljama na snazi i mnogo oštrije mere zbog pandemije koronavirusa, što putovanje čini neizvesnijim i težim.

Vrnjačka Banja prednjači u pružanju usluga. Većina hotela je opremljena dezo tunelima i prečišćivačima za vazduh koji štite ne samo od virusa, već i od duvanskog dima, bakterija, grinja i polena.

U Banji nema otkazanih arnžmana i rezervacija, premda je za neki drugi datum pomeren jedan veliki međunarodni sportski skup.

- Cela Vrnjačka Banja uopšte živi za turizam i za naše goste. Ponovo smo se okrenuli domaćim gostima ali i domaći gost domaćim turističkim destinacijama - naglašava Danijela Čeperković, menadžer prodaje u hotelu Zepter.

Prolom i Lukovska Banja imaju manje smeštajnih kapaciteta ali su od početka jula popunjene 100%. Ponuda je u skladu sa novonastalom situacijom a domaćini preporučuju što duži boravak u prirodi.

- Naše preduzeće je preduzelo sve mere kako bi se naši gosti osećali potpuno sigurno i kako bi mogli da uživaju u svim neophodnim tretmanim - kaže Marko Gašić, zamenik direktora Lukovske banje.

Prolom banja osim šumskog velnesa, dakle šetnje stazama zdravlja, koje su potpuno preporučene jer omogućavaju boravak na vazduhu, nudi i bazene na otvorenom, preporučuje, Marina Cvetković PR Banje.

Letnje manifestacije u Vrnjačkoj Banji, Karneval u julu i "Love fest" u avgustu, neće biti otkazane. Međutim, ukoliko predložene mere za sprečavanje širenja koronavirusa budu i tada na snazi, nastupi karnevalskih povorki i koncerti će biti razmešteni na više lokacija sa mnogo manjim grupama gostiju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.09.2023.  |  Agro

Ministarka: Odluka o zatvaranju Mitrosa nije konačna

Kompanija Mitros u Sremskoj Mitrovici prošle nedelje je radnike i javnost obavestila da će obustaviti proizvodnju. Odluka je doneta nakon detaljne analize, a tačan datum biće naknadno utvrđen, saopštava kompanija. U Sindikatu kažu da im je rečeno da će sva prava oko 500 zaposlenih biti ispoštovana. Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković poručuje da odluka o zatvaranju nije konačna, prenosi Danas. Ministarka poljoprivrede

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.