Izvor: Indikator | Subota, 04.07.2020.| 13:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Tačna trasa auto-puta Sarajevo-Beograd prema Vardištu još nije dogovorena

Ilustracija
Ilustracija (Foto: LIUSHENGFILM/shutterstock.com)
Tačna trasa auto-puta Sarajevo-Beograd prema Vardištu još nije dogovorena, rekao je ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović.

- Mislim da je to nešto što zavisi i od Republike Srpske i dela Federacije BiH, ali u ovom trenutku ćemo sagledati ono što najviše doprinosi povezivanju Sarajeva sa Srbijom - rekao je Mitrović prilikom razgovora sa načelnikom Opštine Pale Boškom Jugovićem i dodao da po tom pitanju neće biti problema jer treba uraditi put koji će olakšati transport putnika i robe.

Mitrović je naveo da je krak koji ide prema Vardištu u ovom trenutku izuzetno bitan za Pale i Olimpijski centar Jahorina, kao i za kompletan istočni deo Republike Srpske, kao i povezivanje kraka koji je predviđen prema Goraždu.

On je istakao da će ovim drumskim povezivanjem svim budućim gostima biti daleko lakše i pristupačnije posetiti ovu lokalnu zajednicu i Jahorinu.

Prema njegovim rečima, prilikom izrade projektne dokumentacije biće razmotreno sa nivoa Ministarstva komunikacija i transporta u Savetu ministara kako mogu pomoći u povezivanju istočnog dela Srpske sa Srbijom, odnosno auto-putem Sarajevo-Beograd.

Jugović je istakao da će sastanak sa Mitrovićem rezultirati nizom sledećih susreta koji će biti usmereni na rešenje saobraćajne i putne infrastrukture na Palama i Jahorini na najbolji mogući način.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.