Izvor: eKapija | Subota, 04.07.2020.| 12:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Država traži izradu studija za potrebe uvrđivanja lučkog područja pristaništa u Sremskoj Mitrovici i Apatinu - Rok za slanje ponuda 3. avgust

Apatin (Foto: Aleksandra Kekić)
Agencija za upravljanje lukama Beograd raspisala je tendere za uslugu izrade studija za potrebe utvrđivanja lučkog područja međunarodnih putničkih pristaništa u Apatinu i Sremskoj Mitrovici. Procenjena vrednost obe nabavke je 6,6 miliona dinara, tj. 3,3 miliona za svaku studiju.

Studije podrazumevaju izradu analiza osnovnih faktora koji utiču na opravdanost proglašenja lučkog područja međunarodnog putničkog pristaništa u Sremskoj Mitrovici i Apatinu.

Analiza osnovnih faktora treba da sadrži analizu potrebnog prometa putničkih brodova, odnosno putnika koji opravdavaju izgradnju putničkog pristaništa. Takođe, studija treba da sadrži analizu prostorne opravdanosti za varijantna rešenja lučkog područja iz analize osnovnih faktora.

Na kraju, studija treba da sadrži i ekonomsko-finansijsku analizu opravdanosti proglašenja lučkog područja u Sremskoj Mitrovici i Apatinu.

Rok za slanje ponuda je 3. avgust a javno otvaranje ponuda za oba tendera održaće se, takođe, istog dana.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.