NavMenu

Novi most kod Ljubovije do kraja 2020. - Završetak projekta za dva meseca

Izvor: Tanjug Petak, 03.07.2020. 13:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: TPGryf/shutterstock.com)Ilustracija
Potpredsednica vlade i ministarka građevianarstva Zorana Mihajlović obišla je danas (3. jula) oštećeni most kod Ljubovije, koji je reka Ljuboviđa srušila 22. juna na putu Mali Zvornik-Ljubovija-Bajina Bašta, a Putevi Srbije najavili su da će saobraćaj biti uspostavljen devijacijom za nedelju dana, a novi most izgrađen do kraja godine.

Mihajlović je rekla da će biti napravljen novi most i istakla da je država u prethodnih nekoliko godina uložila oko devet milijardi dinara u puteve na teritoriji mačvanskog okruga.

Drobnjak je govoreći o srušenom mostu kod Ljubovije na reci Ljuboviđi kazao da se radi projekat za novi most, kao i da će projekat biti završen najkasnije za dva meseca.

- Za sedam dana ćemo uraditi devijaciju pored ovog mosta da može saobaćaj da funkcioniše, to jest do sledećeg petka. Trudićemo se da novi most bude urađen do Nove godine.

Drobnjak dodaje da je srušeni most bio oko 23 metra, dok će novi biti između 35 i 40 metara i koštati oko 500.000 EUR.

Preko mosta ide put koji je jedina veza tog dela Podrinja sa Zapadnom Srbijom, Republikom Srpskom i Crnom Gorom.

Ministarka je prethodno obišla sa v.d. direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom i obnovljeni most Trešnjica kod Malog Zvornika.

- Taj most je bio zatvoren godinu dana za teretni saobaćaj odnosno vozila težine preko tri tone. Putevi Srbije su ga popravili tako da sad može da ide teretni saobraćaj - rekla je Mihajlović.

Dodaje da je u most Trešnjica uloženo 30 miliona dinara tako da sada teretna vozila više ne moraju da idu preko Valjeva.

Urađena je kompletna sanacija mosta: sanacija kompletne kolovozne ploče, zamenjena je ograda- nova kamena ograda, urađeni novi gabionski zidovi, novi asfalt...
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Američki proizvođač punjača za električna vozila preuzeo još jednu srpsku firmu

Beam Global, vodeći provajder inovativnih i održivih rešenja za punjenje električnih vozila i energetsku bezbednost, objavio je zatvaranje akvizicije srpske kompanije Telcom. Telcom, firma sa sedištem u Beogradu, od 1990. godine razvija i proizvodi specijalizovane energetske elektronike uključujući invertore, kontrolere punjenja, napajanja i LED osvetljenje. Telcom je kupljen za 815.298 EUR, od čega je 385.298 EUR

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.