NavMenu

"Plazma" keks najpopularniji domaći proizvod

Izvor: Blic Subota, 13.02.2010. 12:26
Komentari
Podeli


Najpopularniji domaći proizvod je "Bambijev" "Plazma" keks, dok je najpopularniji domaći proizvođač "Imlek", pokazali su rezultati ankete Udruženja "Moja Srbija".

Za "Bambijev" "Plazma" keks se opredelilo 40% građana, na drugom mestu je "Imlekovo" mleko "Moja kravica", dok je na trećem mestu "Jelen" pivo.

Kod muškaraca je "Jelen" pivo bez konkurencije sa popularnošću od 46%, pokazala je anketa koja je sprovedena u 30 gradova Srbije i u kojoj je ankterirano 5.865 ispitanika koji su kupovali u supermarketima.

U prvih deset proizvoda za koje su se opredelili građani Srbije su i "Knjaz Miloš" kisela voda, čokolada "Najlepše želje", "Merix" deterdžent i "Vital" ulje.

Kada su u pitanju domaći proizvodjači posle "Imleka" na drugom mestu je "Soko Štark", dok je na trećem "Bambi". Anketa je pokazala i da najviše kupuju žene, više od 68%, a najviše kupuju građani između 30 i 50 godina.


Predsednik Udruženja "Moja Srbija" Milan Ristić je kazao da građani Srbije teško prepoznaju koji su to domaći proizvodi i da je jako mali broj građana za dva minuta uspeo da nabroji deset srpskih proizvoda.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.