Izvor: eKapija | Petak, 03.07.2020.| 09:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za NTP Novi Sad obezbeđeno još 9,5 miliona EUR - Završetak objekta za osam meseci

(Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Ugovor za završetak druge faze radova u Naučno-tehnološkom parku, vredan 9,5 miliona EUR, potpisan je u Novom Sadu.

- Za osam meseci u potpunosti ćemo završiti Naučno-tehnološki park i on će biti velika razvojna šansa za najsavremenije informatičke tehnologije, za razvojne centre domaćih i stranih kompanija, startapove i naučne institute - rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, navedeno je na sajtu Pokrajinske vlade.

Za završetak faze II/2 i II/2a Vlada Srbije izdvojila je 4 mil EUR, dok je ostatak obezbeđen iz kredita Evropske investicione banke. Ugovorom su obuhvaćeni građevinski i građevinsko-zanatski radovi za dovođenje u funkciju dela ostatka objekta NTP-a, površine 16.000 m2.

- Zadovoljan sam, jer smo uspeli da u planiranom roku završimo prvu fazu, koja je u funkciji od početka godine i koja je namenjena Fakultetu tehničkih nauka, za čije opremanje je Pokrajinska vlada izdvojila 70 miliona dinara -rekao je Mirović.

Šefica Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke Dubravka Negre rekla je da je ovo podstrek preduzetništvu, "jer će Naučno-tehnološki park biti rasadnik ideja i svetionik razvoja srpske privrede".

Naučno-tehnološki park, pametna i zelena zgrada, zajednički je projekat Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, koji ima višestruk značaj pre svega u domenu povezivanja nauke i privrede.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.