NavMenu

Bejbi bumeri i generacija iks duplirali ulaganja u bitkoin - Važne investicije za rast industrije

Izvor: Beta Petak, 03.07.2020. 08:58
Komentari
Podeli
(Ilustracija) Pripadnici starijih starosnih grupa, "bejbi bumera" i "generacije iks", duplirali su ulaganja u kriptovalutu bitkoin (BTC) svakog meseca od februara, pokazuju podaci koje su prikupili analitičari londonske platforme Mode Banking.

Podaci ukazuju na šire prihvatanje te kriptovalute, koja je do sada uglavnom privlačila pažnju mladih.

U "bejbi bumere" spadaju rođeni od kraja Drugog svetskog rata do sredine 1960-ih, a u "generaciju iks" od sredine 1960-ih do 1979. godine.

Rast investicija u bitkoin Mode Banking je zabeležio u martu, kada je došlo do kraha na svetskim tržištima, a mnoge zemlje uvele restriktivne mere zbog epidemije korona virusa.

Kako se pandemija razvijala, "bejbi bumeri" i pripadnici "generacije iks" nastavili su da povećavaju investicije na platformi Mode Banking.

Pripadnici te dve generacije investirali su u bitkoin 2,24 puta više u martu nego u februaru, u aprilu 4,49 puta više, a u maju neverovatnih 8,88 puta više.

Istraživanjem je upoređen prosečni mesečni rast investicija u bitkoin među različitim generacijama pre i tokom pandemije korona virusa.

"Milenijalci", rođeni od 1980. do sredine 1990-ih, i pripadnici "generacije zed" (rođeni između sredine 1990-ih i početka 2010-ih) dominirali su na lestvici investicija koje su mesečno rasle 118% pre epidemije i 125% tokom nje.

U januaru i februaru, pre epidemije, ulaganja starijih generacija u bitkoin rasla su gotovo duplo sporije od investicija mlađih generacija (61% u poređenju sa 118%).

Međutim, tokom pandemije, "bejbi bumeri" i "generacija iks" ubrzali su investicije znatno više od "milenijalaca" i pripadnika "generacije zed" (107% prema 125%).

Direktor Mode Banking-a Dženis Legler rekao je da grupa veruje da su to "veoma zanimljivi nalazi koji potencijalno mogu da otkriju neviđenu promenu u načinu na koji danas razmišljaju investitori, kao rezultat pandemije".

- Bitkoin postaje popularan među svim starosnim grupama i svake nedelje ga prihvata sve više vodećih investitora. Očekivali smo da će 'milenijalci' nastaviti da kupuju kriptovalute, ali za rast industrije izuzetno je perspektivnije što vidimo da su iskusniji investitori sve zainteresovaniji za bitkoin - kazao je Legler.

Virtuelna valuta bitkoin prodaje se i kupuje putem interneta i može se koristiti i za plaćanje roba i usluga. Bitkoin omogućava neposredne transakcije, kupovinu dobara i usluga i razmenu novca bez banaka i kreditnih kartica. Ali, lako se može koristiti za ilegalnu trgovinu narkoticima i oružjem.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.