NavMenu

Počinje projekat Dionysus - Bolje povezivanje Dunavskog regiona

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.07.2020. 14:20
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandra Kekić)
Zajednički sekretarijat Programa Interreg Dunav zvanično je odobrio početak realizacije projekta Dionysus od 1. jula, a Agencija za upravljanje lukama učestvovaće na pomenutom projektu kao IPA partner.

Dionysus predstavlja nastavak Interreg projekta Daphne, pre svega kroz rad organizacije "Mreža Dunavskih luka" čiji je Agencija punopravan član.

Partneri okupljeni oko konzorcijuma radiće na unapređenju luka u Dunavskom regionu. Ideja je da teretne luke na najvažnijoj evropskoj reci postanu postanu uspešna i efikasna transportna čvorišta i povoljni centri za industrijska ulaganja, navodi se na sajtu Agencije.

Agencija će kao vođa radnog paketa 4 koordinirati rad svih partnera u cilju pronalaženja rešenja za integraciju Dunavskih luka u multimodalni transportni lanac. U sklopu radnog paketa Agencija će tokom 2021. godine biti domaćin radnih sastanaka i regionalnih radionica i tom prilikom ugostiti više od 30 međunarodnih organizacija- učesnika.


Dionysus će trajati 30 meseci, a na njemu će pored Agencije učestvovati relevantne institucije iz zemalja dunavskog sliva kao što su Pro Danube Romania, Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu, Luka u Ensu, Luka u Beču i drugi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.