NavMenu

Sve veći broj kompanija bojkotuje Facebook

Izvor: Marketing mreža Četvrtak, 02.07.2020. 10:18
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Coca-Cola je objavila da će zaustaviti oglašavanje na svim platformama društvenih mreža na globalnom nivou najmanje 30 dana. Kompanija je pojasnila da se zvanično ne pridružuje zvaničnom bojkotu Facebooka, ali da pauzira oglašavanje.

Nakon što je grupa organizacija u SAD pozvala oglašivače na Facebooku da zaustave potrošnju na oglase tokom jula, više od 90 kompanija, uključujući Starbucks, Adidas, Diageo, Hershey, Hondu, Unilever grupaciju, Verizon, Patagoniju, REI, Lending Club i The North Face, objavilo je nameru da se pridruže bojkotu.

Sve ove kompanije povući će reklame sa Facebooka najmanje na mesec dana, a neke među njima su se povukle čak do kraja 2020. godine. Ovo je uticalo da na tržištu Facebook izgubi više od 56 mlrd USD vrednosti, kao kompanija, dok je Mark Zuckerberg lično izgubio preko 7,2 mlrd USD i pao na listi najbogatijih ljudi na svetu.

- U svetu nema mesta rasizmu pa nema ni na društvenim mrežama - rekao je u izjavi predsednik Uprave Coca-Cole, James Quincey. Dodao je kako će Coca-Cola pauzirati plaćeno oglašavanje na svim platformama društvenih medija na globalnom nivou najmanje 30 dana.

- Ovo ćemo iskoristiti za novu procenu naših pravila oglašavanja kako bismo utvrdili da li su potrebne revizije. Takođe očekujemo veću odgovornost i transparentnost od naših partnera na društvenim medijima - rekao je Quincey.

Grupa od šest organizacija pozvala je kompanije da prekinu s oglašavanjem na Facebooku jer, kako tvrde, ova društvena mreža nije sprečila širenje rasističkog sadržaja, lažnih vesti i sadržaja koji pozivaju na nasilje.

Podsetimo i Viber je nedavno objavio da prekida sve poslovne odnose sa Fejsbukom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.