NavMenu

U Ripnju se gradi staro Vranje, koje će oživeti u filmu i seriji "Nečista krv"

Izvor: RTS Četvrtak, 02.07.2020. 09:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ktsdesign/shutterstock.com)Ilustracija
U Ripnju se ubrzano gradi Vranje iz 19. veka. Priprema se scena za snimanje filma i serije "Nečista krv". Početak snimanja je već odlagan, ali sadašnji plan je da završna klapa padne do decembra.

U podnožju Avale, početkom avgusta, oživeće staro Vranje. Ovim ulicama prolaziće Hadži-Trifun, Tašana, Mitke, Sofka, Koštana. Deset epizoda činiće epsku sagu o Vranju sa likovima i motivima jedne porodične hronike u razdoblju od pedeset godina 19. veka. Film i pet epizoda režiraće Milutin Petrović, a završnicu serije Goran Stanković.

- Ja mislim da je ovo jedno veliko nacionalno blago, ne samo zbog onoga što je očigledno, a to je literatura Bore Stankovića koja je u korenu cele stvari, nego je i veliko nacionalno blago pionira i umetnika Jugoslavije i Srbije, Vojislava Nanovića koji je sve to napravio - kaže reditelj serije.

Za raskošnu scenografiju je zaslužan jedan od najvećih majstora te profesije kod nas Milenko Jeremić.


- Treba čitati određenu literaturu, koju inače posedujem, tako da sam dolazio do podataka šta može da prođe, a šta ne može. Može čovek da pogreši na jednom najobičnijem detalju. Tako da sam vodilju imao, jer sam tu temu obrađivao godinama, uz obilje dokumentacije koju posedujem, eto napravio sam tu stvar - objašnjava Jeremić.

Dok se radovi prvode kraju, bira se međunarodna glumačka ekipa. Muzika se ne bira već se sama nameće – tradicionalne note juga Srbije u savremenim aranžmanima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.