Izvor: eKapija | Sreda, 01.07.2020.| 17:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

APR od 6. jula pribavlja dokumenta za upis u Registar ponuđača

Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)
Od ponedeljka 6. jula svi zainteresovani za upis u Registar ponuđača ili dobijanje potvrde o nepostojanju osnova za isključenje iz postupka javne nabavke ne moraju više da dostavljaju dokumentaciju koja je propisana Zakonom o javnim nabavkama, već će se ista pribavljati po službenoj dužnosti.

Naime, za upis u Registar ponuđača ili dobijanje potvrde o nepostojanju osnova za isključenje iz postupka javne nabavke od sada je dovoljno dostaviti odgovarajuću registracionu prijavu, odnosno zahtev i dokaz o uplati propisane naknade za postupak registracije na nekom od šaltera APR-a, a nakon toga zaposleni u ovoj Agenciji sva potrebna dokumenta će pribaviti po službenoj dužnosti.

Svi koraci u uprošćavanju ove administrativne procedure su usaglašeni između Agencije za privredne registre, Ministarstva finansija, Kancelarije za javne nabavke, Poreske uprave, Kancelarije za IT i eUpravu i Ministarstva pravde, tako da će se u roku od 5 radnih dana sva potrebna dokumenta, koja su ranije građani prikupljali u papiru, pribavljati elektronskim putem i to po službenoj dužnosti, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.