Izvor: Tanjug | Utorak, 30.06.2020.| 10:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Merkator priprema emisiju obveznica zbog plaćanja duga

(Foto: YouTube/screenshot)
Merkator se priprema za izdavanje obveznica za otplatu duga bankama poveriocima. Ljubljanski list Delo objavio je, pozivajući se na nezvanične informacije, da postupak emisije obveznica vodi investiciona kompanija JP Morgan, i da bi obveznica mogla da bude izdata do kraja godine, prenosi portal Seebiz.

Refinansiranje je potrebno, jer dug ove trgovačke kuće bankama dospeva iduće godine. Osim toga, Merkatoru bi mogao da olakša prelazak iz bankrotiranog Agrokora u Fortenova grupu.

U razgovoru za agenciju Blumberg, izvršni direktor Merkatora Tomislav Čizmić rekao je da se vode razgovori s bankama o refinansiranju duga od oko 450 mil EUR, a otvorene su i da su otvorene sve mogućnosti, "uključujući potencijalno izdavanje obveznica".

Merkator grupa je u prvom tromesečju ove godine ostvarila neto dobit od 1,10 mil EUR, nakon neto gubitka u istom lanjskom periodu od 3,69 mil EUR.

Grupa je povećala godišnje prihode za 10,8%, na 530,48 mil EUR a predsednik Uprave Tomislav Čizmić naglasio je važnost pravovremenog reagovanja na promenjenu situaciju, piše Seebiz.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.