Izvor: Agrojug | Ponedeljak, 29.06.2020.| 16:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izbor za Etnobrend 2. jula u Beogradu

Ilustracija (Foto: Yeko Photo Studio/shutterstock.com)
U četvrtak, 2 jula, u Beogradu, biće održana svečana dodela priznanja za Etnobrend godine za 2019. u organizaciji ekonomskog portala Privredni.rs i Zadružnog saveza Srbije, a uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Tom prilikom biće promovisano i izdanje "Najbolji etno brendovi", u kome su predstavljeni i dobitnici nagrade. Neki od brendova su: Kačerski med, Mokrinski sir, Petrovački kulen, Galerija naive Kovačica, Dani ludaje Kikinda, Tamnjanika iz Župe, Sjenička pramenka..

Pobednici će predstaviti svoje proizvode na svojevrsnom mini-sajmu, odnosno degustaciji. Etnobrend je podrška svim onim domaćim, kvalitetnim, tradicionalnim proizvodima, uslugama, manifestacijama. On je vetar u leđa odličnim, ali još uvek nedovoljno afirmisanim malim poljopprivrednim proizvođačima, ali, takođe i podsetnik, na one izgrađene uveliko, poput nosioca oznake geografskog porekla.

Sve je pokrenuto kao svojevrsna misija ljubavi ka domaćem a da dokaz da su to prepoznali i učesnici, jeste što ih je ove godine bilo za deset više nagrađenih nego prošle godine.

- Njih 25 su tek jedan mali deo od preko 200 anketiranih. Pokrili smo sve regione Srbije, svaku oblast poljoprivrede i shvatili da se konačno vraćamo svi zajedno na pravi put. A to je da više cenimo sebe i ono što stvaramo na plodnom tlu Srbije. Etnobrend će i nadalje biti kuća za sve one koji dišu ETNO - navode organizatori.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.