NavMenu

Paraćin promoviše svoj turizam preko društvenih mreža - U planu izgradnja vinske kuće

Izvor: Beta Ponedeljak, 29.06.2020. 15:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)Ilustracija
Turistička organizacija Opštine Paraćin radi na razvoju nove marketinške strategije za domaće i strane turiste, a zbog pandemije ona je fokusirana na društvene mreže.

Direktor te organizacije, Aljoša Gligorijević, rekao je da je vrlo teško utvrditi kolika je šteta u turizmu jer kriza izazvana virusom Covid-19 i dalje traje.

- Potrebno je ponuditi povoljne i atraktivne turističke aranžmane domaćim turistima. Na taj način bi se finansijski kapital zadržao unutar Srbije. Sigurno je da su ljudi željni da ponovo putuju, a mi ćemo učiniti sve da u najboljem svetlu promovišemo turističku ponudu Paraćina - rekao je Gligorijević.

Dok su tokom vanrednog stanja u Srbiji bili zatvoreni svi ugostiteljski objekti, TO Paraćin nije obustavljala rad.

- Ovo vreme iskoristili smo za pripremu projekata, da analiziramo dosadašnji rad i da se prilagodimo novonastaloj situaciji izazvanom Covidom 19 - kazao je Gligorijević.

Prva manifestacija po ukidanju vanrednog stanja, bila je prošlog petka, 26. juna, Sajam meda i pčelarske opreme u centru grada, sa 50 izlagača iz cele Srbije.

Naredna, 3. jula, je Međunarodni šahovski festival, koji će ove godine okupiti nešto manji broj učesnika, do 200, jer mnogi šahovski velemajstori nisu u mogućnosti da doputuju u Srbiju, rekao je Gligorijević i podsetio ih je ranijih godina bilo i 500 iz sveta.

TO Paraćina nastaviće da organizuje i unapređuje Salon vina koji se održava u martu, a ove godine je okupio 80 vinarija iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Hrvatske.


- Potrudićemo se da imamo u Paraćinu još nekoliko vinskih i rakijskih i pivskih (kraft) manifestacija, uz saradnju s turističkim agencijama - najavio je Gligorijević.

Planirano je da na Karađorđevom brdu iznad Paraćina bude sagrađena "vinska kuća" gde bi vinari i njihovo udruženje iz Paraćina priređivali promocije i degustacije.


Turistička organizacija će pokušati da pomogne lokalnim vinarima i u marketingu i distribuciji kako bi njihova vina stigla do najboljih restorana u Beogradu, rekao je Gligorijević i dodao da je uspostavljena saradnja s vinarima Hrvatske i Rumunije.

Takođe je u planu promovisanje lokalne gastronomske ponude: "Vasina torta" sa receptom starim više od jednog veka potiče iz Paraćina, "paraćinskog ćevapa i pastrmke na lokalni način u restoranima izletišta Grza i Sisevac.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.