Izvor: RTS/Blic | Ponedeljak, 29.06.2020.| 12:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Od sutra u Beogradu obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima - Biće predloženi kriterijumi za proglašenje vanredne situacije

Ilustracija (Foto: Pixabay.com/geralt)
Krizni štab doneo je na današnjoj sednici nove mere u cilju borbe protiv epidemije virusa korona. Jedna od mera, koja stupa na snagu sutra u Beogradu,jeste obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima, rekla je za RTS dr Darija Kisić Tepavčević.

Dosad je nošenje maski bilo obavezno samo u javnom prevozu.

- U Beogradu će biti obavezno nošenje maski u javnom gradskom prevozu i zatvorenom prostoru, počevši od sutra u 6 sati ujutru. Za one koji ne nose maske, predviđene su kazne. Obaveza nošenja maski već postoji u gradovima u Srbiji gde je došlo do naglog skoka obolelih od kovida 19.

Kako piše Blic, narednih sedam dana neće biti kažnjavanja, koje će početi ukoliko apeli ne budu dali rezultate. Do sada je nošenje maski bila preporuka i stvar lične odgovornosti svakog od nas.

U naredna dva dana, krizni štab će taksativno predložiti kriterijume na osnovu kojih će moći da bude proglašena vanredna situacija. Kako Blic saznaje, preciziranje kriterijuma je bitno kako bi se sprečile eventualne zloupotrebe javnih nabavki bez tendera.

Granica do 200 okupljenih važi generalno za sve - i na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Ovo su za sada mere koje će biti preporučene Vladi. Krizni štab će precizirati kako će se i na koji način limitiranje broja odnositi na prostore poput javnih kupališta i bazena.

Na Kriznom štabu je odlučeno i da će test za strane državljane koštati 120 EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.