NavMenu

Najbolji "Blic" preduzetnik u 2009. vlasnik preduzeća "Stublina"

Izvor: Blic Sreda, 10.02.2010. 13:47
Komentari
Podeli

Vlasnik preduzeća za proizvodnju brava i okova "Stublina" iz Stojnika Radovan Milojević proglašen je danas za najboljeg preduzetnika u Srbiji u okviru akcije dnevnika "Blic" i banke Intesa "Blic preduzetnik 2009".

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić je prilikom dodele nagrade najavio da će pet preduzetnika koji su ušli u najuži izbor za nagradu moći da računaju na povoljne kredite Fonda za razvoj ukoliko im je potreban novac za širenje posla.

- Preduzetnici su hrabri ljudi sa energijom i ciljem - kazao je Dinkić i dodao da je uspešnim preduzetnicima potrebna podrška. Nagradu od 30.000 EUR za ulaganje u razvoj poslovanja, umesto Miodraga Radovanovića koji je bio na putu, primila je supruga pobednika i komercijalna i finansijska direktorka preduzeća "Stublina" Verica Milojević, koja je navela da nameravaju nastave sa širenjem poslovanja i zapošljavanjem novih radnika.

Zamenik predsednika Izvršnog odbora banke Intesa Đankarlo Miranda kazao je da je žiri ove godine odlučio da dodeli i nagradu do 5.000 EUR drugoplasiranom preduzetniku, vlasniku konditorske fabrike "Nelly" iz Loznice Mitru Obradoviću.

Među pet preduzetnika koji su ušli u najuži krug izbora za najboljeg preduzetnika u kategoriji malih i sredniji preduzeća u Srbiji ove godinu ušli su i vlasnik Podruma "Radovanović" Miodrag Radovanović, vlasnik "Div trade" iz Čelareva Zoran Knežević i suvlasnica softverske kompanije "PSteh" Branka Radovanović.

Nagrada "Blic preduzetnik godine" dodeljena je treći put za redom u konkurenciji 500 uspešnih malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Stručni žiri se pri izboru najboljih preduzetnika rukovodio profitabilnošću, produktivnošću i likvidnošću preduzeća, izvoznim rezultatima, brojem radnika i novozaposlenih u 2009, asortimanom proizvoda i uvođenjem inovacija, rečeno je na konferenciji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.