Izvor: eKapija | Petak, 26.06.2020.| 16:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novosadski festival vina Interfest od 9. do 11. jula na Trgu slobode uz mere zaštite

Ilustracija (Foto: Alexander Chaikin/shutterstock.com)
Novosadski festival vina Interfest biće održan od 9. do 11. jula 2020. godine na Trgu slobode. U pomalo izmenjenim okolnostima i nakon odlaganja, zbog zabrane javnih okupljanja, termin održavanja manifestacije je pomeren za jul, saopštilo je Udruženje Interfest.

Broj učesnika festivala biće manji u poređenju sa prethodnim godinama, zbog izostanka stranih proizvođača, a u vezi sa pandemijom virusa korona. Ipak, veliki broj domaćih proizvođača iz cele naše zemlje, bez sumnje će zadovoljiti ukuse i najprobirljivijih vinoljubaca.

- Srpski vinari u doba pandemije dele sudbinu ostatka društva. Najveći udarac za prodaju vina donele su mere o zatvaranju restorana, a kasnije i smanjenje prometa u restoranima. Prodaja vina u restoranima za najveći broj vinara predstavlja najznačajniji kanal prodaje. Čak i oni vinari koji su svoju prodaju do sada bazirali na vinskom turizmu, osećaju posledice zbog nedostatka stranih turista - saopštili su organizatori.

Na svim izlagačkim štandovima i stolovima namenjenim posetiocima biće postavljena sredstva za dezinfekciju ruku, a najbolje vreme za bezbedniju posetu festivalu je period od 19 do 21 čas, tj. odmah po otvaranju svake festivalske večeri, kada je iz dosadašnjih iskustava najmanja poseta. Svi koji žele dodatnu meru opreza, mogu koristiti i tunel za dezinfekciju, koji je postavio Grad Novi Sad pored katedrale, tačno naspram festivalskog ulaza.

- Vino i muzika su i dalje u modi, to ćemo dokazati i ovoga puta u Novom Sadu. Potrudićemo se da i atmosfera bude prijatna, protkana druženjem i prijateljskim ćaskanjem, onim što nam svima pomalo nedostaje. Vino je tu da nas zanjiše uz muziku u dobrom ritmu i podseti da život teče dalje, bez obzira na izazove kojih smo i te kako svesni - navodi se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.