Izvor: eKapija | Petak, 26.06.2020.| 16:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nova obuka "Put do uspešnog preduzetnika" na Zvezdari

Ilustracija (Foto: Santiago Cornejo/shutterstock.com)
Nova obuka nezaposlenih lica "Put do uspešnog preduzetnika", u organizaciji Gradske opštine Zvezdara i Nacionalne službe za zapošljavanje, biće održana u ponedeljak i utorak, 29. i 30. juna, od 10 do 13 časova u Akademiji za poslovne i strukovne studije.

Kako je saopšteno iz Opštine Zvezdara, edukaciju će obaviti stručnjaci NSZ, a tokom dva dana obuke, 50 polaznika koji su se prijavili Nacionalnoj službi za zapošljavanje moći će da savladaju teme: Ekonomska motivacija za preduzetništvo, Definisanje poslovne ideje, Pravni aspekti biznisa, Izrada biznis plana i drugo. To će im omogućiti da provere opravdanost svoje poslovne ideje, sagledaju prednosti i rizike preduzetništva, spoznaju preduzetničke sklonosti, informišu se o postupku registracije i aktuelnim zakonskim propisima, popune zahtev sa biznis planom.

Po završetku obuke polaznici dobijaju mogućnost da konkurišu za početna bespovratna sredstva koja će im omogućiti lakšu realizaciju poslovne ideje. Dobijanjem sertifikata stiču se formalni uslovi za konkurisanje po javnom pozivu za dodelu subvencija za samozapošljavanje.

Obuka je deo planiranih aktivnosti predviđenih Lokalnim planom zapošljavanja GO Zvezdara za 2020. godinu i ova obuka je druga koja se realizuje ove godine.

Zbog ograničenog broja korisnika, obuku mogu pohađati samo oni koji su se prijavili Nacionalnoj službi za zapošljavanje, a iz epidemioloških razloga i realizatori i korisnici moraju imati zaštitne maske.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.