NavMenu

Nikola Milošević iz Francuske promoviše turizam u Srbiji - Turistiko na tri jezika

Izvor: Priče sa dušom Petak, 26.06.2020. 13:38
Komentari
Podeli
(Foto: Priče sa dušom / privatni album)
Nikola Milošević (24) se iz Velike Plane preselio u Francusku sa 14 godina, bavi se programiranjem i želi da u svom novom projektu pomogne srpskom turizmu, odnosno da strancima i domaćinima približi lepote Srbije.

Reč je o sajtu Turistiko, preko kojeg turisti mogu da pronađu i rezervišu smeštaj na engleskom, francuskom i srpskom jeziku, a da domaćini iz Srbije predstave svoju ponudu.

Nikolin cilj je da na ovaj način popularizuje našu zemlju u Evropi, ali i da turistima olakša boravak putem platforme koju su radili domaći programeri na čelu sa njim.

- Na ideju sam došao dok sam radio na platformi za investiranje u nekretnine. Kroz petomesečne analize uvideo sam da u Srbiji ima dosta prostora za razvoj u sektoru turizma i da mi nemamo nijedan pouzdan kanal prodaje. A giganti poput Booking-a, Airbnb-a i ostalih platformi nemaju nameru da se koncentrišu na mala tržišta poput Srbije - objasnio je Nikola za Priče sa dušom.

On je osnivač sajta i radi sa frilenserima iz Srbije i inostranstva u domenu dizajna, razvoja, reklamiranja i drugih usluga.

- Mladi ovde u Francuskoj ne poznaju baš dobro Srbiju i našu istoriju, ali kada im pokažem fotografije uvek se oduševe. Francuzi mnogo vole sela, pa im uglavnom pokazujem slike mesta poput Zaovina ili Tršića. Oni koji poznaju našu kulturu zadivljeni su našim narodom, našom inteligencijom i ljubaznošću - priča Nikola.

Nikolin sajt Turistiko za sada funkcioniše kao listing apartmana, a u bliskoj budućnosti očekuje se mogućnost onlajn rezervacija. Sajt je s jedne strane namenjen vlasnicima smeštaja, kuća, apartmana u Srbiji, dakle domaćinima, a s druge strane celom svetu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.