NavMenu

Prijedorski Cromex tržištu ponudio električni bicikl i dograđeni Torini - U toku pregovori za izvoz mopeda u Ameriku, Kanadu, Bliski istok... (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 26.06.2020. 13:00
Komentari
Podeli
(Foto: Cromex Prijedor)
Virus korona nije zaustavio proizvodnju u prijedorskom Cromexu. Čak suprotno, to vreme je, prema rečima Enesa Pehlića, direktora ove firme za obradu metala, bilo izazov za menadžment ali i za sve zaposlene, da tržištu i kupcima ponudi originalne, ali i usavršene proizvode koji su već prepoznatljivi na BiH i ino tržištu.

– Mnogo vremena smo utrošili na doradu kvaliteta našeg brenda, mopeda Torini, kako bi postao još praktičniji i efikasniji, te kako bismo ga s određenim zahvatima prilagodili potrebama jednog broja kupaca. Naime, predviđeno je da ovaj naš Torini bude višenamjenski, jak i svrsishodan proizvod, pravljen između ostalog i za poštanski saobraćaj, za potrebe dispečera i inkasante vodovoda i elektrodistribucije, ali i kao manje dostavno vozilo, naprimer za picerije. Tako da smo deo mopeda prilagodili i tim namenama, ali i kupcima koji žele originalan proizvod kakav je u suštini moped Torini. Poput recimo ljubitelja brdskog moto krosa i ekstremnih sportova gde se u startu računa na jak motor koji može izneti i ovu vrstu adrenalinskog sporta – rekao je Pehlić.

Naglašava da su u međuvremenu mnogo radili i na dizajniranju opreme mopeda, poput zadnjeg kofera, u tri veličine, koji je planiran za odlaganje kacige ali i manjeg laptopa ili sličnog kancelarijskog materijala.

– Dakle, da se može koristiti na putu od biroa do biroa. Tu su i srednji i veliki kofer u koji, za potrebe dostave restoranima ili picerijama, može stati i porodična pica. Posebno interesantne su bočne bisage koje služe za transport stvari, ali mogu da se koriste i u poštanskim preduzećima za dostavu pošte ili paketa i reklamnog materijala. Novina je i izuzetno praktična i lagana prikolica koja se kači na moped, a služi za dostavu u poštanskom saobraćaju ili u nadolazećem trendu sve popularnije dostave potrepština i robe na kućnu ili restoransku adresu iz marketa i trgovina. U prikolicu može stati do stotinu kilograma – objašnjava Pehlić.

Ispitivanje tržišta je pokazalo da postoji potreba za mopedom koji je lagan, namenjen vožnji po gradskom području, ali i onim koji sticajem okolonosti ostaju bez vozačke dozvole ili je uopšte nemaju.

– Naime za naš E-bike, ili električni bicikl, koji se inače ne registruje i ima pedale, ne treba vozačka dozvola. A u slučaju pražnjenja baterije može se voziti i kao bicikl. Ide brzinom do 25 kilometara na sat. Autonomija E-bike je 40 kilometara sa jednim punjenjem baterije, a baterija se puni u proseku oko 2,5 časa, dok je kod Torinija autonomija 70 kilometara, a baterija se puni oko 3 sata. O jačini motora govori i baterija, kod E-bike je 20 amper-sati a kod Torinija 34 – pojašnjava karakteristike proizvoda Pehlić i naglašava da su do električnog bicikla došli kroz dvogodišnju saradnju s jednom tajvanskom kompanijom.

Ovde je brendiran pod logom Cromexa i za mnoge, što je vrlo važno, prihvatljiv je i cenom. Inače, mopedi su na tržištu dostupni u nekoliko boja. Cena E-bike-a iznosi 2.300 KM (1.150 EUR) s PDV-om, nezavisno od toga da li se kupuje direktno u Cromexu ili preko distributera s kojim inače pregovarju o jedinstvenoj ceni.

E-bike za sada se može naći isključivo na tržištu BiH, dok mopedi marke Torini uveliko idu prema celom svetu.

– U pregovorima smo i predugovorima s jednom američkom firmom koja zastupa Ameriku, Kanadu, područje Okeanije i Bliskog Istoka… Za Evropu već imamo jedan broj distributera – kaže Pehlić i kupcima poručuje da je garantni rok na moped Torini dve godine, a na E-bike jednu.

– Imamo i sve rezervne delove, ali i kontakte kako ih nabaviti ukoliko nestanu, što znači da 100% stojimo i iza jednog i drugog proizvoda. Vaše je samo da ih vozite i uživate, a sva ostala briga je naša – poručuju iz Cromex-a, preneo je Infoprijedor.ba.

Fotogalerija
Dograđeni moped Torini i novi e-bike
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.