NavMenu

Kompanija Bosch proširila fabriku u Pećincima i pokrenula izvoz u SAD

Izvor: eKapija Petak, 26.06.2020. 12:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Bosch objavila je poslovne rezultate za prethodnu godinu u kojima se ističe da je ovaj dobavljač tehnologije i usluga, nastavio stabilan rast u Srbiji u 2019. godini. Povećani su kapaciteti u fabrici u Pećincima, a izvoz je proširen i na Sjedinjene Američke Države. Ipak, iz kompanije predviđaju slabije rezultate u ovoj godini zbog globalne pandemije koronavirusa.

Prodaja na lokalnom tržištu povećana je za 1,4% u poređenju sa prethodnom godinom, dostigavši 55 mil EUR. Ukupan neto prihod od prodaje, uključujući interne isporuke povezanim kompanijama, iznosio je 271 mil EUR u 2019. godini. Bosch je zadržao četvrto mesto na listi 15 najvećih izvoznika iz Srbije, navodi se na sajtu ove kompanije.

- Tokom 2019. godine značajno smo povećali kapacitete u inženjeringu za nove proizvode i počeli da proizvodimo motore za sisteme brisača u fabrici u Pećincima. Istovremeno smo nastavili sa razvojem kapaciteta IT sektora u Beogradu - izjavila je Jovanka Jovanović, generalna direktorka Bosch Grupe u Srbiji.

U 2019. godini proizvodni asortiman je proširen na motore za sisteme brisača, a počeo je i izvoz van Evrope, u SAD.

Nova ulaganja završena su u septembru 2019. godine, napravljeno je dodatnih 16.000 m2 novog dostupnog prostora, nova kantina za zaposlene i novi skladišni prostor. Sada se poslovanje kompanije Bosch u Srbiji odvija na više od 60.000 m2 u fabrici u Pećincima i na 6.000 m2 kancelarijskog prostora u Beogradu. Fabrika kompanije Bosch u Pećincima zvanično je akreditovana za novi profil u okviru programa dualnog obrazovanja – profil tehničara mehatronike. Osim toga, izgrađeno je nekoliko stotina m2 prostora za novu radionicu i novu učionicu za đake.

U tekućoj poslovnoj godini, kompanija Bosch predviđa slabije rezultate zbog globalne pandemije korona virusa.

- Iako zbog trenutne situacije očekujemo godinu punu izazova i u Srbiji, ostajemo posvećeni lokalnom tržištu i njegovom dugoročnom potencijalu. Detaljno smo analizirali trenutnu situaciju. Zdravlje i bezbednost naših zaposlenih predstavljaju naš prioritet, uz kontinuirani razvoj poslovanja u Srbiji. Kako bi postepeno podizanje kapaciteta proizvodnje bilo uspešno, uvodimo brojne mere da bismo obezbedili adekvatnu zaštitu od infekcije korona virusom za naše zaposlene - rekla je Jovanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.