NavMenu

Sa TIMOCOM-om na putu ekspanzije i izvoza - Proizvođač nameštaja Dodić doo proširuje sopstvenu distribuciju u samostalnu transportnu delatnost

Izvor: Promo Četvrtak, 25.06.2020. 12:38
Komentari
Podeli

(Foto: FineArt Vranje/ Uroš Stojković)
Od 2009. godine TIMOCOM dozvoljava pristup svom sistemu i preduzećima iz proizvodnje i trgovine. Da je proširenje i na ovaj krug klijenata bilo korak u pravom pravcu, jasno pokazuje priča o uspehu klijenta Dodić doo. Uz pomoć TIMOCOM-a proizvođač tapaciranog nameštaja proširuje svoje tržište na kupce iz zapadnoevropskih zemalja i gradi svoj drugi oslonac: transportne usluge.

Izbegavanje praznih vožnji, dodela suvišnih transporta i pronalaženje prevoznika za transport sopstvene robe – klijenti TIMOCOM-a imaju najmanje jednu od ove tri želje.

Srpski proizvođač nameštaja Dodić doo ima sve tri, od kad je 2016. godine postao deo mreže TIMOCOM-a. Porodično preduzeće osnovano 2003. godine doživljava sve veću popularnost i na taj način rastuću prodaju višestruko nagrađivanog tapaciranog nameštaja. Teritorija za isporuku se stalno povećava i uskoro uključuje sve balkanske zemlje.

(Foto: FineArt Vranje/ Uroš Stojković)

Rentabilne povratne vožnje i osvajanje tržišta zahvaljujući TIMOCOM-u

Kako bi se klijentima ponudila najbolja usluga, Dodić doo se od početka oslanja na sopstvenu distribuciju nameštaja sopstvenim voznim parkom. Međutim, za preduzeće se ubrzo postavlja pitanje rentabilnosti jer su se vozila nakon isporuke vraćala prazna u fabriku. Kako bi ostao veran sopstvenom kredu, Dodić doo traži rešenja za optimizaciju iskorišćenosti kapaciteta i susreće se sa mogućnostima nemačkog FreightTech preduzeća TIMOCOM.

Ubrzo postaje jasno da aplikacije TIMOCOM-a zadovoljavaju i druge potrebe proizvođača. Pored pronalaženja tereta u povratku preduzeće vidi i mogućnost da sirovine za proizvodnju nameštaja kao i viškove koji prevazilaze kapacitete sopstvenog voznog parka transportuju drugi klijenti.

Dodić doo 2016. godine najzad potpisuje ugovor o korišćenju TIMOCOM-ovog sistema i tako postaje klijent porodičnog preduzeća koje počiva na istim premisama: bliskost sa klijentima, kvalitet na visokom nivou i optimizacija radnih procesa.

- Ozbiljan sistem sa proverenim međunarodnim klijentima, izvanredan korisnički interfejs i transport po primerenim cenama - rezimira Igor Janjić, špediter, utiske preduzeća Dodic doo i dodaje - To je bio znak za početak za nas kao transportno preduzeće i istovremeno kao isporučioca sopstvene robe na međunarodnom tržištu.

(Foto: FineArt Vranje/ Uroš Stojković)

Sa TIMOCOM-om Dodić doo etablira transport kao drugu delatnost preduzeća

Saradnja uskoro donosi plodove. Dodić doo gradi sopstvenu mrežu prevoznika od preko 43.000 proverenih klijenata TIMOCOM-a i proširuje vozni park. On u međuvremenu broji 12 vozila, a 15 od 220 zaposlenih proizvođača nameštaja radi samo u transportnom sektoru.

Od skoro preduzeće proizvodi svoj nameštaj u proizvodnoj hali površine 6.000 kvadratnih metara i uspelo je da proširi svoje tržište na neke zapadnoevropske zemlje.

- Razvijali smo se paralelno sa TIMOCOM-om - kaže Bratislav Dodić direktor i vlasnik firme. - Bili smo u stanju da optimizujemo naše povratne vožnje i proširimo naše polje delatnosti na transportno tržište, i da povećamo broj svojih vozila. Pored balkanskih zemalja naš nameštaj je sada dostupan i kupcima u Austriji, Grčkoj, Švajcarskoj, Italiji, Rumuniji i Poljskoj.

Hrabrost da se prihvati inovacija je spojila dva preduzeća.

- TIMOCOM koristimo svakog dana - kaže Igor Janjić i uz pomoć aplikacije Tereti neposredno pre zasluženog odlaska kući brzo dodeljuje jedan transportni nalog.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.