Izvor: eKapija | Četvrtak, 25.06.2020.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi Carinski zakon ne dozvoljava ni minimalna odstupanja od deklaracije - Nema papiroloških olakšica ni za ovlašćene privredne subjekte

(Foto: Goran Zlatković / SPK-HPK)
Ukoliko uvozite kamion dečje robe, pri čemu, je uočen manjak od nekoliko igračaka a višak od svega nekoliko benkica, promet robe se zaustavlja i sprovodi se revizija carinskog postupka. Naime novi Carinski zakon koji je počeo da se primenjuje od 17. juna prošle godine, ne dozvoljava ni minimalna odstupanja od deklaracije, a revizija carinskog postupka, shodno tome, se radi pri promeni bilo kog podatka na deklaraciji

To je na događaju koji su, juče, organizovali Slovenački poslovni klub (SPK) u saradnji sa Hrvatskim poslovnim klubom (HPK) a uz podršku Privredne komore Srbije (PKS), na temu aktuelnosti u primeni novog Carinskog zakona, objasnio Slobodan Tomić, koordinator za sprovođenje carinskih procedura u Sektoru za carinske postupke pri Upravi carina.

Kako kaže Tomić, novi Carinski zakon je usaglašen sa propisima EU, te ne ostavlja prostora za drugačija tumačenja, i dodaje da podatak koji odstupa, iako se u tom trenutku ne čini mnogo bitnim, tokom vremena može da postane problem za sve.

- Nema tu mnogo prostora za domaću pamet i drugačija rešenja od onih koja postoje i primenjuje se u zemljama EU. Nikada svi podaci ne mogu uvek da budu tačni, dešavaju se određena odstupanja, ali, naravno, potrebno je da ta odstupanja uvedemo u zvanične tokove. Deklaracija se podnosi da bi se preslikalo stanje robe koja se stavlja u postupak. Nema tu mogućnosti, ma koliko to lepo zvuči na nekom globalnom nivou, za nivelisanja. Cilj je da postupak bude brz, efikasan ali i tačan. Ne postoji druga mogućnost nego da se podaci izmene u drugom postupku koji se zove carinski upravni postupak – objašnjava on.

Kako kaže, za razliku od Carinskog zakona iz 2010. godine, novi Carinski zakon daje pravo samo carinskim organima da pokreću i vode postupak naknadne kontrole deklaracije.

- Nama kao Upravi carina je bolje da se to ne dešava. Zbog neznatnih razlika sprovodi se kompletan postupak, što podrazumeva duži period trajanja, a rešavanju tog pitanja treba posvetiti sve resurse - dodaje Tomić. - Da bi se deklarant oslobodio obaveze koja bi njemu bila kamen oko vrata, odredba se može u svakom momentu pregledati, da bi u višoj fazi postupka bilo moguće proveriti tačno stanje robe, a potom podneti deklaraciju. Došlo se do zaključka da je rok od tri godine optimalan, tako da deklarantu ostaje mogućnost da u roku od tri godine zahteva izmenu deklaracije, kako bi ispunio obaveze u vezi sa stavljanjem robe u određeni carinski postupak.


Elektronski potpis

Inače, ciljevi novog Carinskog zakona su prelazak na bespapirno poslovanje i elektronsko okruženje, pojednostavljenje, modernizacija i racionalizacija carinskih procedura.

Osim toga, kako su predstavnici Uprave carina objasnili, ciljevi su i obezbeđivanje veće pravne sigurnosti, predvidljivosti i jednoobraznosti poslovanja, te pojednostavljenje carinskih pravila i procedura i omogućivanje efikasnijeg carinskog poslovanja u skladu sa savremenim potrebama.

Na pitanje preduzetnika da li zahtevi za pojednostavljene procedure mogu elektronski da se popunjavaju, iz Uprave carina su odgovorili potvrdno, ali, ipak ne svi dokumenti.

- Sajt Uprave carine je u fazi izmene, na jesen će biti gotov. Trenutni dokumenti su u PDF-u i mogu elektronski da se popunjavaju, ali mogu se staviti i u word, te će biti moguće elektronsko popunjavanje svih dokumenata - rekla je Aleksandra Ilić, načelnica Odeljenja za OPS i pojednostavljene carinske procedure u sektoru za carinske postupke.

Međutim, kada je u pitanju elektronski potpis, ta opcija, zasad, nije moguća.

- Uprkos tome što država insistira na digitalizaciji i postiže dobre rezultate, i dalje imamo problem elektronske pisarnice te i elektronske komuniakcije u tom smislu. Elektronska pisarnica ne funkcioniše, ali i radimo na tome - rekao je Tomić.


Status AEO i olakšice

Jedno od pitanja preduzetnika upućeno predstavnicima Uprave carina bilo je da li kompanije koje imaju status ovlašćenog privrednog subjekta (AEO) mogu biti izuzete od dodatnih dokumenata u postupku dobijanja garancija.

Kako iz Uprave carina ogovorili, ta opcija nije moguća.

S. Petrović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.