Izvor: Novosti/eKapija | Utorak, 23.06.2020.| 12:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnice Dragoslava Srejovića od Bogoslovije do Volgine ulice na Paliluli

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
Sledeće godine mogla bi da počne izgradnja proširene saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom - Dragoslava Srejovića (bivši Partizanski put) od Bogoslovije do Volgine ulice. Naime, Direkcija za građevinsko zemljište raspisala je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije, a očekuje se da se ovaj posao završi za oko sedam meseci.

Ova saobraćajnica dobiće dve trake po smeru, a biće sređena i kanalizaciona i vodovodna infrastruktura.

- Prvo moramo da uradimo dokumentaciju, a ukoliko se budu stekli uslovi, radovi bi mogli da počnu sledeće godine. Radiće se četiri saobraćajne trake, dva trotara. Na tom potezu imamo mnogo problema sa vodovodom i kanalizacijom - izjavio je za Novosti Marko Stojčić, gradski urbanista.

Kako se navodi u projektu, predmet saobraćajnih površina je deonica ulice Dragoslava Srejovića u dužini od 800 metara, od kružne raskrsnice Bogoslovija do raskrsnice sa Volginom ulicim, odnosno ispred ulaza u kompleks preduzeća Beograd put. Postojeća ulica će biti proširena sa pripadajućom infrastrukturom, planira se dogradnja rezervoara i rekonstrukcija crpne stanice Pionir.

- Planom detaljne regulacije od Bogoslovije je predviđeno proširenje kolovoza sa po dve saobraćajne trake po smeru, širine 12 metara, (dva puta šest metara) i obostrani trotoari širine tri metra. Dalje je planirana nova konstrukcija takođe, sa po dve trake po smeru, i ivično zelenilo sa desne strane širine 2,5 metara. Parkiranje u profilu ulice nije planirano. Planom je predviđeno da se problemi parkiranja rešavaju u okviru sekundarne mreže ulica koje opslužuju ulicu Dragoslava Srejovića. Parking površina ispred Beograd put zbog proširenja profila gubi svoju funkciju - stoji u planu.

Prema tehničkoj specifikaciji, projektom je prdviđeno da se saobraćajnica uklopi u postojeće ulice i da se projektuju raskrsnice sa ulicama Generala Aračića, Milice Janković, Marijane Gregoran.

Osim saobraćajnih, projektom je predviđeno i uređenje zelenih površina, a postojeći drvored platana, kod preduzeća Beograd put, trebalo bi da se sačuva.

- Treba da se utvrdi koja se stabla mogu zadržati, a koja se moraju ukloniti. Drvorede platana na raskrsnici sa Volginom ulicom koja se nalaze duž ulice Dragoslava Srejovića u najvećoj meri zadržati u adekvatnim zastorima za stabla - stoji u planu.

Pogledajte tender OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.