Izvor: RTS | Ponedeljak, 22.06.2020.| 08:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kolarac u gubitku preko 32 miliona dinara - Sledi finansijska podrška države

Nije prvi put da se postavlja pitanje gašenja Kolarčeve zadužbine zbog nedostatka novca, ali ovoga puta korona je pojačala problem. Programi za nastavak rada postoje, ali se ne zna da li će se realizovati.

- Najhitnije je pokrivanje troškova koji su gubitak u poslovanju zbog okolnosti u situaciji u kojoj smo se našli. Preko 32 miliona je gubitak Kolarca u prethodnom periodu - navodi Jasna Dimitrijević, upravnica Kolarčeve zadužbine.

Posebnu pažnju privlači sala Kolarca, poznata po odličnoj akustici.

Na toj sceni nastupala su najznačajnija imena svetske muzike, a u publici sedeli najposvećeniji ljubitelji muzike. Zbog toga je važno kako će se rešiti status Kolarca.

Uz stalne nastupe Beogradske filharmonije i posebne novogodišnje koncerte, Kolarac su proslavili i Stefan Milenković, Nemanja Radulović a uvek pred punom salom nastupali i svetski pijanisti koji u okviru koncertnih serijala ne zaobilaze Kolarčevu zadužbinu.

Predlozi za finansijsku podršku stižu, a konkretna pomoć očekuje se od Vlade Srbije.

- Sigurno će biti finansijska podrška u kratkom periodu da Kolarac opstane, a za dugoročno ćemo videti za drugačiji sistem podrške zadužbini, partnerstvo, kako bi oni mogli da se oslone na državu u nekom dužem periodu - navodi Ana Ilić, savetnica predsednice Vlade RS.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.