NavMenu

Rekonstrukcija vodovoda u Lučanima u drugoj polovini godine - Uskoro tender za dovođenje rzavske vode u MZ Lisice

Izvor: Zlatiborske novine Nedelja, 21.06.2020. 13:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Predstavnici opštine Lučani održali su u subotu sastanak sa građanima MZ Lukovići koji su pre nekoliko godina zajedno sa lokalnom samoupravom započeli sa projektom dovođenja Rzavske vode u ovo selo.

Celokupna investicija je posle nekoliko godina završena, voda je prošla kroz čitavo selo, a za izvedene radove je izdata upotrebna dozvola. Vodovod je od strane opštine Lučani pre nekoliko dana zvanično predat na gazdovanje JKP "Zelen" Arilje koji će u narednom periodu izvršiti priključak korisnicima koji su uplatili učešće. Ovom investicijom čistu Rzavsku vodu je dobilo 17 korisnika koji će u narednom periodu biti prikačeni na mrežu.

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović izjavio je da će u narednih 15 dana biti raspisan tender za završetak vodosnadbevanja u MZ Lisice, gde Rzavsku vodu očekuje još 35 korisnika i da se završetak te investicije može očekivati do kraja avgusta. Dolović napominje da se početak kapitalnog projekta u opštini Lučani - rekonstrukcija vodovoda u naseljenom mestu Lučani, zajedno sa magistralin vodovodom Lučani – Puhovo očekuje u drugoj polovini ove godine.

To je investicija od 250 miliona dinara koju preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije zajednički realizujemo, ali da je početak radova odložila pandemija koronavirusa, rekao je Milivoje Dolović.

Takođe se nastavlja sa izradom projektno – tehničke dokumentacije rekonstrukcije vodovoda u naseljenom mestu Guča i Kotraza što je u planu za rekonstrukciju u narednom periodu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.05.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

U planu izgradnja postrojenja za preradu naftne i naftnih derivata u Smederevu i fabrike solarnih panela u Paraćinu

U okviru posete kineskog predsednika Si Đinpinga potpisani su sporazumi kojim će biti unapređena saradnja Srbije i Kine u oblasti energetike, navela je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović istakavši da okvirni sporazum podrazumeva izgradnju postrojenja za predadu nafte i inaftnih derivata, a da potpisani memorandum predviđa podršku investiciji u fabriku solarnih panela. - Predviđena je izgradnja postrojenja za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.