NavMenu

Dom za decu Kolevka u Subotici dobiće novi dnevni boravak, sportsku salu i bazen

Izvor: RTV Petak, 19.06.2020. 14:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: l i g h t p o e t/shutterstock.com)Ilustracija
Dom za decu Kolevka u Subotici dobiće novi dnevni boravak, sportsku salu i bazen. To će omogućiti bolje uslove smeštaja i kvalitetniju nege dece sa smetnjama u razvoju.

Izgradnja novog objekta površine 1.000 m2 je počela. Predviđena je rekonstrukcija Dnevnog boravka Zvezdica i izgradnja novog koji će sa postojećim biti spojen pasarelom, a Kolevka će dobiti i sportsku salu sa bazenom.

- Dobićemo proširenje prostornog kapaciteta tako da će se Dom Kolevka u potpunosti prilagoditi uzrastu i strukturi korisnika. Nedavno je došlo do pomeranja starosne granice dece koja su kod nas na smeštaju. Nekada su ovde bila smeštena deca uzrasta do deset godina, a sada do 26. godine života. Zbog toga nam je, zaista, potreban veći prostor za rad sa decom - kaže Vladanka Pavlović, koordinatorka Stručnog tima.

Radove, vredne 800 miliona dinara, finansira Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

- Postići će se adekvatniji uslovi za svakodnevni život dece. Pre svega, biće omogućena kvalitetnija zdravstvena nega dece sa teškim zdravstvenim smetnjama, ali će se uvesti i dodatni zdravstveno-terapeutski i vaspitno-obrazovni sadržaji. To će biti moguće, jer ćemo svakodnevno imati na raspolaganju fiskulturnu salu, bazen, igraonice, kabinete za stručni rad, radionice, prostor za slobodno vreme korisnika. Na taj način biće podignut opšti kvalitet života dece u našem domu - dodaje Pavlovićeva.


Dom Kolevka u Subotici postoji gotovo 120 godina, a u njemu je trenutno smešteno oko 160 dece iz cele Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

Radovi na izgradnji novog dnevnog boravka, sportske sale i bazena biće završeni krajem 2021. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.