NavMenu

Mašine za "Resavicu" - industrija "14. oktobar" potpisala ugovor sa rudnikom

Izvor: Beta Subota, 06.02.2010. 12:28
Komentari
Podeli

Kruševačka industrija "14. oktobar" potpisala je u petak (5. februar 2010. godine) godišnji ugovor sa rudnikom uglja "Resavica" o isporuci i održavanju opreme u vrednosti od 80 miliona dinara.

Radi se o prvom ugovoru koji su kruševački metalci sklopili u okviru programa Vlade Srbije za subvencionisanu prodaju građevinskih mašina.

Ugovor su u Kruševcu potpisali generalni direktor "14. oktobra" Zoran Radmanovac i direktor "Resavice" Zlatko Dragosavljević.

Po rečima Radmanovca, ugovorom je predviđena prodaja četiri nove mašine i remont i održavanje onih kojima "Resavica" već raspolaže, a prve isporuke očekuju se već početkom narednog meseca.

- Ovo je značajan posao za "14. oktobar" jer u program proizvodnje građevinskih mašina, koja je donedavno bila potpuno zamrla, uključujemo i "Prvu petoletku" iz Trstenika kao našeg proizvođaća komponenti, proizvođače gumeno-tehničke, vijačne i elektro robe, i praktično upošljavamo ceo jedan sistem u kome radi više od 10.000 ljudi - rekao je Radmanovac.

Direktor "Resavice" Zlatko Dragosavljević rekao je da će ugovor s kruševačkim proizvođačem rudniku pomoći da se otvori površinski kop Progorelica u Ibarskim rudnicima i značajnije poveća proizvodnja uglja, kao strateškog cilja za ovu godinu.

"Resavica", u čijem sastavu je devet rudnika za podzemnu eksploataciju u Srbiji, u 2009. godini proizvela je 530.000 tona uglja, a očekuje da ovu godinu završi sa proizvodnjom od 620.000 tona.

Direktor "14. oktobra" Zoran Radmanovac najavio je i potpisivanje ugovora sa JP "Srbijašume" o prodaji mašina u narednih desetak dana, kao i sklapanje ugovora sa lokalnom samoupravom u Boru.

Fabrika "14. oktobar" potpisala je i ugovor sa zamenikom predsednika opštine Svilajnac Predragom Milanovićem o prodaji jedne građevinske mašine toj lokalnoj samoupravi i remontu dve već postojeće, u vrednosti od 10 miliona dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.