NavMenu

Postrojenja kompanije Polytechnik za proizvodnju energije iz biomase za stočarstvo, poljoprivredu, medicinu, energetiku...

Izvor: Promo Ponedeljak, 22.06.2020. 00:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nostal6ie/shutterstock.com)Ilustracija
Uprkos izazovnim vremenima, kompanija Polytechnik uspeva da bude aktivna. Austrijski specijalista za energiju iz biomase, osnovan 1965. godine, kao porodično preduzeće, proizveo je više od 3.200 postrojenja i 60 kogeneracija.

- S obzirom na trenutnu ulagačku klimu u region i najavljene podsticaje za OIE, pripremili smo ponudu polovnih postrojenja koja su stavljena na prodaju kao alternative našim novim tehnologijama - navode iz kompanije.

Kako ističu, na raspolaganju su trenutno tri kogeneracije: parna kogeneracija sa MAN turbinom snage 2300 kWe, parna kogeneracija sa KKK turbinom snage 2600kWe, i ORC kogeneracija sa Turboden turbinom snage 730 kWe.

- Posebno izdvajamo ponudu termouljnog kotlovskog postrojenja snage 6,5 MW iz Nemačke iz 2008. godine u dobrom očuvanom stanju - kažu.

Kompanija u Srbiji posluje od 2015. godine i bavi se proizvodnjom opreme za sagorevanje i iskorišćenje energije uz razvoj projekata za proizvodnju toplotne iili električne energije sagorevanjem čvrste biomase (šumske i poljoprivredne). Njihova specijalnost su zahtevna ili kontaminirana, prljava, kabasta i vlažna goriva, a pioniri su u tehnologiji gasifikacije vlažne biomase za proizvodnju procesne energije.

Bave se i proizvodnjom biouglja putem patentirane tehnologije Green Carbon za proizvodnju najčistijeg obnovljivog uglja za stočarstvo, poljoprivredu, medicinu, energetiku.

Za više informacija kontaktirajte na email: v.radic@polytechnik.at ili telefonom na +381 65 202 6424.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.