NavMenu

Za revitalizaciju elektrodistributivne mreže u Crnoj Gori 82 mil EUR - Rekonstruisano 17 dalekovoda, do kraja avgusta još 11

Izvor: eKapija Petak, 19.06.2020. 12:24
Komentari
Podeli
(Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
Kroz projekat revitalizacije elektrodistributivne mreže do sada je u Crnoj Gori kompletno rekonstruisano 17 dalekovoda ukupne dužine 550 km, dok se do kraja avgusta očekuje završetak započete rekonstrukcije još 11 dalekovoda ukupne dužine 260 km, saopšteno je iz vladine službe za odnose sa javnošću.

- Tokom dosadašnje realizacije ovog kapitalnog projekta, ugrađeno je oko 4.500 novih stubova, dok su kompletno rekonstruisane 153 trafo-stanice. Benifite dosadašnje realizacije ovog projekta osetilo je oko 20.000 domaćinstava u Crnoj Gori - saopšteno je posle sednice na kojoj je Vlada usvojila Informaciju o realizaciji projekta intenzivne revitalizacije elektrodistributivne mreže.

- Primarni cilj revitalizacije elektrodistributivne mreže je poboljšanje opštih uslova za snabdevanje električnom energijom krajnjih kupaca i obuhvata kompletnu rekostrukciju oko 1.000 km srednjenaponske mreže, oko 2.000 km niskonaponske mreže, kao i kompletnu rekonstrukciju oko 500 trafo stanica - navodi se u saopštenju.

Vrednost revitalizacije elektrodistributivne mreže koju je inicijalno pokrenula Vlade Crne Gore je 82 mil EUR, a planirana je da se realizuje u periodu od tri godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.