NavMenu

Italijanska kompanija Progetti počela gradnju fabrike obuće u Knjaževcu - Posao za 150 radnika

Izvor: eKapija Petak, 19.06.2020. 10:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Oleksandr Lipko/shutterstock.com)Ilustracija
Italijanska kompanija Progetti koja je 2017. kupila deo opštinskog zemljišta u industrijskoj zoni Knjaževca, počela je gradnju fabrike obuće, u kojoj će prema najavama zaposliti 150 radnika.

⁣- Mi već imamo 700 uposlenih radnika, a u ovom pogonu plan je da posao dobije još 150. Ukoliko srpska ekonomija nastavi da raste, moći ćemo da zaposlimo i više. U realizaciji svega što smo planirali značajna će biti pomoć Knjaževca i države - izjavio je Enriko Rosi, suvlasnik kompanije Progetti.⁣

Kamen temeljac za novu fabriku položili su Rosi i Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, navodi se na zvaničnom Facebook nalogu opštine.

Ugovor o kupovini zemljišta potpisan je u avgustu 2017. godine, a tada je najavljeno da će fabrika biti izgrađena do 2019. godine.

- Poptpisivanjem ovog ugovora sa Opštinom Knjaževac, obavezali smo se da će u naredna 24 meseca ovde nići nova fabrika. Zasada nemamo subvencije države Srbije, ali im se nadamo, jer bi nam puno pomoglo - kazao je tada drugi suvlasnik Romano Rosi.

Kompanija Progetti je osnovana 2001, godine, na inicijativu braće Romana i Enrika Rosija, koji su već dugi niz godina prisutni u industriji obuće, a glavna aktivnost firme je prerada poluproizvoda (gornja lica) i gotove obuće, navodi se na sajtu kompanije.

Kompanija Progetti već ima tri fabrike u Srbiji - u Somboru, Vladimircima i Vršcu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.