Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.06.2020.| 11:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Newsmax Adria, novi projekat United Media u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Steve Heap/shutterstock.com)
United Media pokreće produkciju novog informativnog programa Newsmax Adria, koji će do kraja godine prerasti u poseban televizijski kanal sa centrima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Projekat nastaje u partnerstvu sa američkom medijskom imperijom Newsmax, čiji osnivač i direktor je novinar Christopher Ruddy, navedeno je u saopštenju.

Gledaoci u Bosni i Hercegovini i Srbiji prvi će imati priliku da se upoznaju se sa programom Newsmax Adria kroz dve emisije koje će se emitovati od 22. juna - večernji Dnevnik, koji će se prikazivati na Novoj BH u Bosni i Hercegovini i Pregled dana, koji će se prikazivati na kanalu Nova S u Srbiji.

Direktorka vesti i programa Newsmax Adria u Bosni i Hercegovini biće novinarka i urednica Jasmina Demirović, a timu su se pridružili i brojni iskusni televizijski reporteri. Dnevnik će voditi dobro poznata TV lica: Armina Čengić, Vlado Marić, Amina Hodžić i Aleksandar Hršum.

Dnevnik Newsmax Adria biće centralna informativna emisija na televiziji Nova BH i građanima će donositi presek najvažnijih događaja dana.

- Verujemo da će građani u budućem regionalnom brendu Newsmax Adria prepoznati kvalitet i pokloniti nam svoje poverenje, kao što je to slučaj kod stanovnika SAD-a, gde je Newsmax TV proglašen za najbrže rastući kablovski kanal, prisutan u čak 70 miliona domova - izjavila je izvršna direktorica United Media Aleksandra Subotić.

Televizija Newsmax Adria će do kraja godine, u saradnji sa partnerom Newsmax TV, početi sa emitovanjem njihovih prepoznatljivih formata i građanima ponuditi nove "hard talk" emisije, emisije o biznisu i ekonomiji, ali i brojne dokumentarne filmove. Gledaoci će ekskluzivno moći da prate sve o bitnim dešavanjima u Americi, ali i analize i intervjue kolega sa Newsmax TV-a iz SAD-a.

Newsmax Media je emiter i vlasnik digitalnih medija sa sedištem u Njujorku i Floridi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.