NavMenu

Japanci će kreditirati most preko Dunava kod Beograda, Vojvođanska banka će možda biti deo neke japanske banke, a Srbija će nekako otplatiti 128 mil USD duga

Izvor: Dnevnik Utorak, 01.11.2005. 19:08
Komentari
Podeli

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić razgovarao je sa japanskim kolegama iz Ministarstva finansija, kao i Japanske organizacije za spoljnu trgovinu JETRO, Japanske banke za mađunarodnu saradnju JBIC i "Nomure" najveće investicione banke o mogućnostima strateške saradnje između Srbije i Japana.

Ministri su razmatrali mogućnosti regulisanja duga od 128 mil.USD, koji je Srbiji ostao nakon što je Pariski klub poverilaca našoj zemlji otpisao 51% svojih potraživanja. Rešavanje tog problema i uspešno okončavanje trogodišnjeg aranžmana za MMF su uslov za nove zajmove Srbiji.

Na razgovoru sa predstavnicima JBIC bilo je govora o zajmu Beogradu od 120 mil. EUR., pod veoma povoljnim uslovima kreditiranja na rok od 40 god. uz kamatu od samo 2-3 % godišnje, za novi most preko Dunava .

Najveće interesovanje vlada za kupovinu "Vojvođanske banke", za koju je zainteresovana i Investiciona banka "Nomura" iz Japana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.