NavMenu

Dogovoren investicioni plan Elektroprenosa BiH za 2020. - U planu ulaganja vrijedna 137 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Sreda, 17.06.2020. 16:38
Komentari
Podeli
(Foto: Nadezda Murmakova/shutterstock.com)
Premijeri Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, Fadil Novalić i Radovan Višković, dogovorili su plan investicija Elektroprenosa BiH za ovu godinu "težak" oko 173 miliona KM, što će, osim novih projekata, omogućiti i stabilno snabdevanje električnom energijom.

Višković je u izjavi za Fenu precizirao da se radi o ulaganjima oko 130 mil KM sopstvenih sredstava te zajedničke kompanije za prenos električne energije, dok je ostalo novac iz kredita.

Dogovorom entitetskih premijera je, kako kaže, osiguran veliki ciklus ulaganja i nakon gotovo tri godine Elektroprenos je deblokiran i radi efikasno.

- Predviđena je realizacija projekata u više gradova u BiH, među kojima su i delekovodi preko Srebrenice, prema granici sa Srbijom, trafostanice Banjaluka I i II, ulaganja u dalekovod od Pala do Jahorine, trafostanice na toj planini, antikoroziona zaštita dalekovoda u RS u iznosu od 2 mil KM, a u FBiH 3 mil KM, zatim oko 30 mil KM za elektronsko upravljanje u Elektroprenosu BiH, a oko 6 mil KM biće investirano u zgradu u Mostaru, za područje Hercegovine - precizirao je Višković.


Plan investicija, koji je ranije prihvaćen na 49. sjednici Upravnog odbora, biće, kaže, dostavljen Državnoj regulatornoj komisiji za električnu energiju na odobrenje.

- Nakon toga odmah se može krenuti u raspisivanje tendera i za izbor izvođača i početak realizacija tih investicija - rekao je Višković.

S Novalićem je juče dogovorio, kako kaže, i da se raspiše konkurs za prijem nedostajućeg broja radnika, jer je jedan broj njih penzionisan ili su otišli na druga radna mjesta.










Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.