Izvor: eKapija | Sreda, 17.06.2020.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela gradnja brzog puta do Valjeva - Na trasi 25 objekata, 2,5 km mostova i jedna petlja

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Akhmad Dody Firmansyah1/shutterstock)
Izgradnja brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac kojom će se Valjevo povezati sa auto-putem Miloš Veliki počela je danas, a izvođač radova je kineska kompanija China Shandong, sa kojojm je nedavno potpisan ugovor vredan 158 mil EUR.

Ukupna dužina deonice je 18,3 km, a na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 km mostova i jedna petlja, navodi se na sajtu ministarstva građevine.

Finansijer projekta je Vlada Republike Srbije, investitor Putevi Srbije, a radove će izvoditi kineska kompanija China Shandong, u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Narodne Rebublike Kine.

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Bosne i Hercegovine sa auto-putem Miloš Veliki i Koridorom 10 i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na čas.

- Kada bude izgrađena brza saobraćajnica od Valjeva do Beograda i uz najsporiju vožnju biće potrebno samo oko sat vremena ili manje - rekao je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da su kineski partneri obećali da će novi put završiti do kraja 2022. godine.

Deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.