Izvor: eKapija | Utorak, 16.06.2020.| 15:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Wizz Air bazira treći avion u Beogradu i u julu otvara devet novih linija

(Foto: Gen_Shtab/shutterstock.com)
Loukost avioprevoznik Wizz Air baziraće treći avion, Airbus A321, u Beogradu i lansirati devet novih ruta iz prestonice Srbije ovog jula.

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, a u avgustu će i druga dva aviona biti zamenjena istim modelom Airbus 321. Nova letelica će se pridružiti floti u julu i time povećati beogradsku flotu na tri aviona.

Direktor kompanije Jožef Varadi najavio je da će avio-kompanija započeti letove iz Beograda za Barselonu (El Prat), Šarlroa, Keln, Fridrihsafen, Hamburg, Lisabon, Milan (aerodrom Malpensa), Turku (Finska) i Sandefjordu (Oslo).

- Nakon deset uspešnih godina u Srbiji, drago nam je što možemo da najavimo širenje naše mreže i zamenu cele flote na avione Airbus A321, što podrazumeva manje zagađenja i niže cene za naše putnike - rekao je Varadi.

Wizz Air ukupno nudi 28 ruta ka 16 zemalja sa dva srpska aerodroma: 23 rute iz Beograda i pet ruta iz Niša. Zamenom kompletne beogradske flote na tip Airbus 321, dobija se godišnji kapacitet od 1.31 miliona sedišta na prodaju za letove iz Beograda.

Avio-kompanija je nedavno najavila niz pojačanih higijenskih mera kako bi se osiguralo zdravlje i bezbednost putnika i osoblja. Kao deo novih protokola, tokom leta, kabinsko osoblje i putnici moraju da nose zaštitne maske, a kabinsko osoblje takođe mora da nosi rukavice. Avioni Wizz Air-a redovno prolaze kroz proces industrijskog čišćenja suvom maglom sa antivirusnim rastvorom i posle strogog dnevnog rasporeda čišćenja, svi avioni se dezinfikuju tokom noći sa istim antivirusnim rastvorom. Sanitarne vlažne maramice daju se svakom putniku po ulasku u avion, svi magazini su uklonjeni iz aviona i preporučuje se da se svaka kupovina u avionu obavi beskontaktnim plaćanjem. Od putnika se zahteva da poštuju mere fizičkog distanciranja

Portal Ex-Yu aviation piše da će Wizz Air biti konkurencija kompanijama Air Serbia i Vueling za letove ka Barseloni i sa srpskim avio-prevoznikom kada je reč o letovima za Milano.

Nove rute Vizera Beograd će povezati i sa Lisabonom, pet godina nakon što je portugalski TAP ukinuo taj let, dok će let Beograd-Hamburg biti vraćen pošto je Air Serbia odložila svoje letove do grada krajem letnje sezone 2019. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.