Izvor: eKapija | Utorak, 16.06.2020.| 11:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija Vorwerk pokrenula proizvodnju u Čačku - Auto delovi za poznate svetske brendove

(Foto: Goran Srdanov)
Nemačka kompanija Vorwerk & Sohn pokrenula je proizvodnju u Čačku, a u novu fabriku je uloženo 60 mil EUR.

Nova postrojenja jednog od vodećih proizvođača i inovatora iz oblasti tehnologije ogibljenja (suspenzione tehnologije), sistemskih komponenti i materijala u svetu, prostiru se na 45.000 m2 na kojima će se proizvoditi delovi za neke od najpoznatijih proizvođača automobila u svetu.

- Mi želimo da, kada vidite delove iz ove fabrike u Porscheu, kažete da tih moćnih automobila ne bi bilo da nema radnika u Čačku koji su to napravili – izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Generalni direktor Vorwerk & Sohn grupe, Jurgen Moeller, naglasio je da fabrika u Čačku sagrađena u skladu sa najsavremenijim standardima grupe, a svi zaposleni radnici će imati priliku da rade sa najsavremenijom tehnologijom koja ispunjava najviše standarde za preciznost i efikasnost proizvodnje.

Kompanije Vorwerk Autotec Srbija d.o.o, Vorwerk Drivetec Srbija d.o.o. i Eldisy Srbija d.o.o, će u fabrici u Čačku proizvoditi širok dijapazon proizvoda za globalno tržište. Eldisy proizvodi sisteme zaptivanja karoserije vozila, Vorwerk Drivetec komponente ogibljenja i osovine za putničke automobile i sektor komercijalnih vozila, dok je Vorwerk Autotec započeo proizvodnju najkvalitetnijih spona i ramena za automobilsku industriju.

Nova postrojenja
Nova postrojenja (Foto: Goran Srdanov)


- Ostvario nam se veliki san, da se ovakva fabrika od četiri i po htektara otvori kod nas, gde će se vršiti proizvodnja, a izvoziti za ceo svet – istakao je gradonačelnik Milutin Todorović.

Direktor kompanije Vorwerk Srbija, Nenad Medenica, naglasio je da, kada "bismo vratili dve godine unazad, sedeli bismo na livadi i spremali roštilj, a danas ovde pravimo delove za VW, Daimler, BMW…".

Očekuje se da će fabrika zaposliti više od 1000 radnika, dok će potražnja dobavljača doprineti stvaranju dodatnih 600 radnih mesta i rastu lokalnih dobavljača.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.