Izvor: Beta | Ponedeljak, 15.06.2020.| 17:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Podizanje digitalnih veština žena na selu - U Valjevu predstavljen projekat "Klikni valjano"

Ilustracija (Foto: one photo/shutterstock.com)
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija predstavilo je danas u Valjevu projekat za podizanje digitalnih veština žena u seoskim područjima "Klikni valjano".

Državna sekretarka u tom ministarstvu Tatjana Matić rekla je da digitalno doba mora da raskrsti sa nepravdama i predrasudama koje su važile za žene, i to posebno za žene u ruralnim oblastima.

- Cilj nam je da se ne stvori digitalni jaz između urbanih i ruralnih sredina, ali ni između muškaraca i žena, već da digitalne tehnologije doprinesu i ravnomernom regionalnom razvoju i društvenom progresu koji neće insistirati na razlikama već na zajedništvu i međusobnom poštovanju - istakla je Matić.

Ona je dodala i da je značajno ne samo digitalno opismenjavanje žena na selu, već i njihovo umrežavanje sa preduzetnicama u lokalu koje predviđa ovaj projekat.

- Dodatna vrednost projekta jeste i pospešivanje proizvodnje i plasmana proizvoda koji su izuzetno perspektivni za domaću poljoprivredu ali i izvoz, kao što su jagodičasto voće, lekovito bilje, med i pčelinji proizvodi - objasnila je Matić.

Projekat "Klikni valjano" Udruženja poslovnih žena "EVE" iz Valjeva, obuhvata digitalne obuke za 120 polaznica iz šest lokalnih samouprava Kolubarskog okruga - Valjeva, Osečine, Lajovca, Uba, Ljiga i Mionice.

To je jedan od 27 projekata koje je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podržalo sa 19,5 miliona dinara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.